Economic La zi

Autostrada Comarnic-Braşov, una dintre cele mai scumpe din Europa

autostradaPotrivit ministrului Dan Şova, autostrada Comarnic-Braşov va costa 28 de milioane de euro kilometrul, mai mult chiar decât afacerea păguboasă cu Compania Bechtel, care a încasat 23 de milioane euro pe kilometru pentru Autostrada Transilvania. Autostradă care a echivalat doar cu 52 de km realizaţi din 2004 până anul trecut, Bechtel încasând 1,4 miliarde pentru ce a făcut şi urmând să mai încaseze de la statul român alte 37 de milioane despăgubiri pentru rezilierea contractului.
Revenind la Comarnic-Braşov, autostrada va avea 60 de km lungime, dintre care 53 autostrada propriu zisă, ceilalţi 7 km însemnând legături în regim de autostradă prin localităţile pe lângă care trece, respectiv Sinaia, Buşteni, Predeal, Râşnov.
Această autostradă va fi ce mai scumpă realizată vreodată în România, dar şi una dintre cele mai scumpe de pe bătrânul continent. Prin comparaţie, să spunem că cea mai scumpă autostradă construită vreodată în Franţa a costat 27 de milioane km. Inutil să mai menţionăm că în Bulgaria, ţara vecină şi cu un nivel de trai apropiat de-al nostru, Autostrada Tracia, adică 360 de km ce leagă Sofia de portul Brugas de la Marea Neagră, kilometrul a costat în jurul a 2,5 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!