Actualitate

Gripa aviară ar putea să devină transmisibilă de la om la om

aviaraGripa aviară revine în prim-plan după ce o femeie de 73 de ani din China s-a infectat, săptămâna trecută, în timp ce vizita un târg de păsări. Ulterior, femeia a murit. Nimic ieşit din comun până aici, doar că, imediat după acest incident, o altă persoană s-a infectat în provincia Jiangxi, moment în care oamenii de ştiinţă au constatat apariţia unei noi tulpini în cazul virusului.
Ei bine, noul virus H10N8 a evoluat din unele caracteristici genetice care ar putea să se reproducă eficient la oameni, conform BBC. Deocamdată, nu există dovezi nete că virusul ar putea să se transmită de la om la om, dar experţii sunt foarte îngrijoraţi ca virusul să nu evolueze şi să devină, în cele din urmă, transmisibil de la o persoană la alta.
Oamenii de ştiinţă opinează că ar trebui să fim îngrijoraţi atunci când virusurile trec bariera dintre specii, de la păsări sau animale la oameni, deoarece este foarte improbabil ca noi să avem o imunitate anterioară care să ne protejeze. Îngrijorarea ar trebui să persiste, mai spun specialiştii, şi când aceste virusuri manifestă caracteristici care sugerează că au capacitatea de a se reproduce uşor sau de a deveni virulente sau rezistente la medicamente.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!