Actualitate

ITM Giurgiu nu deschide anchetă în cazul celor trei muncitori surprinşi în şanţ de un mal de pământ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu n-a deschis nicio anchetă în cazul celor trei muncitori surprinşi de un mal de pământ la o adâncime de cinci metri în timp ce efectuau lucrări la reţeaua de canalizare. Aceasta va fi deschisă de firma OCIDE, cea la care muncitorii sunt angajaţi. Raportul va ajunge pe masa inspectorilor ITM.

Incidentul a avut loc vineri, în jurul orei 18.45, pe strada Toporaşi, în timp ce muncitorii încercau să schimbe o ţeavă. Două dintre victime au fost scoase de colegi, în timp ce a treia, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a rămas blocat în şanţ

Deşi se lucra la o adâncime apreciabilă, parapeţii care au rolul de a ţine sub control malurile de pământ erau afară şi nu în interiorul şanţului, aşa cum ar fi trebuit. La fel de adevărat este şi faptul că precedentele lucrări din aceeaşi zonă au fost făcute de mântuială, pământul de sub cimentul care formează carosabilul nefiind tasat aşa cum trebuie.

Pompierii de la ISU Giurgiu s-au luptat timp de două ore pentru a-l scoate pe tânăr din şanţ. Operaţiunea de salvare a fost una dificilă din cauza unei ţevi aflate sub genunchii victimei, dar şi a apei care se prelingea în groapa formată, riscând să înece victima.

În jurul orei 19.00, ţeava a fost tăiată cu ajutorul unei drujbe, iar muncitorul a fost tras din mâlul format cu ajutorul oamenilor prezenţi la faţa locului care au tras de o funie legată în jurul victimei. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi se află în afara oricărui percol.

Nu a fost primul incident de acest gen în care firma OCIDE a fost implicată. În urmă cu doi ani, un alt muncitor a rămas blocat într-un şanţ, acesta fiind salvat tot de reprezentanţii ISU Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!