Comentarii

Băsescu, acuzat de tăinuirea unor fapte de corupţie?

basescu-suparat1

Continuă războiul declaraţiilor cu iz electoral, în contextul campaniei pentru prezidenţiale care a început, practic, deja. Iar cum ecuaţia aferentă rezidă în Ponta versus electoratul lui Băsescu, în fiecare zi este rost de măcar un mic scandal între Traian şi Victor-Viorel.

Cel mai nou thriller ni-l aduce în prim plan din nou pe purtătorul de cuvânt al guvernului care îl incriminează pentru a ”n”-a oară pe chiriaşul ultimilor 9 ani de la Cotroceni. Desigur, momentul ales să dai cu parul este mai mult decât transparent, dar în sfârşit, nu are importanţă.

Important este că Băsescu, la momentul învestirii lui Rus la Transporturi – spune de data asta chiar premierul Victor Ponta – ar fi atenţionat asupra unor suspiciuni cu privire la modul de atribuire a lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov. Ulterior, Băsescu ar fi vorbit clar de acte de corupţie, acte ce s-au petrecut în cadrul negocierilor pentru contract. ”Domnule Ioan Rus, vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiţi foarte atent la premisele de contractare a Autostrăzii Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie.”, i-ar fi transmis Băsescu proaspătului ministru desemnat.

Ţinând cont de această declaraţie, Traian Băsescu ar putea fi acuzat de tăinuirea unor fapte de corupţie, clamează acum, în prag de noiembrie, cei din barca candidatului PSD. Şi într-adevăr, DNA a confirmat că nici Băsescu şi nici Administraţia Prezidenţială nu au făcut sesizări cu privire la posibilele acte de corupţie din cadrul atribuirii lucrărilor la Austostrada Comarnic-Braşov.

Pe de altă parte, să-l ameninţi pe Băse acum cu Comarnic-Braşov, pe domn’ preşedinte căruia i se pot pune în cârcă, apropo, o infinitate de păcate – să fim bine înţeleşi – pare, totuşi, pueril. Okay, este campanie, este perioada circului; dar şi circul are pretenţiile sale. Unele care transcend satira pentru oligofreni.

Virgil MOCANU 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!