Sport

Bayern – Juventus, finala din sferturi

Steve McManaman este fostul mare fotbalist care a sustras cele opt bile din urnă pentru a ne oferi ţintarul sferturilor de finală ale UEFA Champions League. Vineri, de la ora 13.00, la Nyon. Şi a făcut-o perfect, de vreme ce în competiţia supremă, cinci era numărul marilor favorite. Ce înseamnă asta? Că doar două mari echipe, invariabil, se vor confrunta în sferturi. Este vorba de Bayern Munchen, dublă finalistă a competiţiei în ultimii trei ani, şi prezenta/viitoarea campioană a Italiei, Juventus Torino. O confruntare fără un favorit cert, o dublă care lasă loc de orice rezultat. Pe de o parte, gigantul bavarez, în scădere de formă după 3-2 cu Fortuna Dusseldorf şi jenantul 0-2 cu Arsenal de pe Allianz, pe de alta, renăscuta Bătrână Doamnă, condusă de Conte de pe bancă, şi de Pirlo din teren. Un team peninsular cu o foame de performanţe notabilă, dar şi cu un extra atu de netăgăduit. Portarul Gigi Buffon, unul dintre cei mai importanţi goal-keeper-i din istoria disciplinei.

Altfel, după cum aminteam, lumea bună a picat cu outsiderii, în măsura în care se mai poate vorbi de aşa ceva la acest nivel. Real cu Galata, Barca cu PSG, Dortmund cu Malaga. Simple formalităţi? Cu siguranţă nu.

Dincolo, în Europa League, Patrick Kluivert a făcut oficiile aferente, tabloul relevând deja posibilitatea a două semifinale cu favoriţi cerţi. Cele două echipe londoneze, Chelsea şi Tottenham, plus Benfica Lisabona şi Lazio Roma, în cel mai plauzibil scenariu îşi vor disputa trofeul.

Aşadar, turul şi returul sferturilor de finală în Champions League se vor disputa pe 2/3, respectiv 9/10 aprilie după următorul program:

Malaga – Borussia Dortmund

Real Madrid –  Galatasaray Istanbul

PSG – CF Barcelona

Bayern Munchen – Juventus Torino

În Europa League, turul se va disputa pe 4 iar returul pe 11 aprilie conform următorului program:

Chelsea Londra – Rubin Kazan

Tottenham Hotspur – FC Basel

Fenerbahce Istanbul – Lazio Roma

Benfica Lisabona – Newcastle

Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc vineri, 12 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!