La zi

Bilanţul anului 2014, umilinţă maximă pentru poliţiştii locali!

bilant ciobanu

Evaluarea activităţii Direcţiei Poliţei Locale programată marţi, 3 februarie, s-a dovedit un fiasco. Poliţiştii locali au fost „taxaţi” dur de primarul Nicolae Barbu, care a spus despre oamenii în uniformă că sunt slab pregătiţi, aroganţi, delăsători şi… cu pile! 

Poliţiştii locali şi-au prezentat rezultatele de anul trecut la Ateneul „Nicolae Bălănescu”. Trebuia să fie o banală întâlnire de bilanţ, dar s-a dovedit un fiasco. Nemulţumit de textul sforăitor şi cifrele seci din materialul de prezentare, primarul municipiului i-a luat la ţintă pe oamenii în uniformă din subordinea administraţiei locale.

Acesta i-a acuzat de faptul că sunt slab pregătiţi, cu mult în urma jandarmilor sau poliţiştilor şi cu o imagine proastă. Nici măcar restructurările de personal nu i-au speriat pe poliţiştii locali care, în opinia edilului, continuă să se comporte sub standardele normale. Mai mult, Nicolae Barbu a dezvăluit faptul că poliţiştii locali au pile şi că la adăpostul acestora nu se omoară cu firea  la serviciu.

Directorul Lazăr Ciobanu a înghiţit în sec la acuzele superiorului său, iar la finalul şedinţei a dat asigurări că lucrurile se vor schimba în bine. Mai mult, acesta a recunoscut că poliţiştii locali au pile.

Cheltuielile de anul trecut ale municipalităţii cu Poliţia Locală s-au ridicat la aproape 27 de miliarde de lei vechi. Cu toate acestea, salariile poliţiştilor locali sunt cu mult sub cele ale angajaţilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne. La începutul anului, Poliţia Locală avea 121 de angajaţi, iar după restructurare numărul acestora a scăzut la 99. Conform raportului de activitate, în anul 2014 Poliţia Locală a aplicat amenzi de aproximativ 340.000 de lei.

Detalii despre acest subiect, în jurnalul de ştiri Valahia TV, de marţi, ora 19.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!