Actualitate Economic Important La zi Național Social

Bolintin Deal, o comună cu oameni harnici, condusă de un primar gospodar. Recentele acuzații l-au determinat pe edil să ia atitudine

Comuna Bolintin Deal este condusă de ani buni de un primar gospodar, Emilian Bănică. Toți cei care trec pragul comunei văd cu ochiul liber că Bolintin Deal are un primar destoinic, care a pus suflet pentru toate realizările comunei. Și orice informație deformată, denigratoare, lipsită de suport, lansată în spațiul public îl nemulțumește pe edil. Așa s-a întâmplat și acum.

Emilian Bănică: “Angajații Primăriei nu au beneficii”


Recentele acuzații aduse, cu dorința vădită de a ataca nu doar pe primar ci si institutii ale statului, l-au determinat pe primarul Emilian Bănică să vină cu precizări din dorința de a prezenta situația în mod corect.
“Nu este prima dată când sunt ținta unor atacuri nefondate, a unor știri scrise la comandă. Și, probabil, nici ultima dată. Deontologic era ca reporterul care a scris știrea despre sesizarea depusă de un consătean să ceară și un punct de vedere de la primărie. Cu siguranță, dacă m-ar fi contactat, situația s-ar fi lămurit.
Despre ce este vorba: a fost depusă recent o sesizare atât la Primăria Bolintin Deal, cât și la Garda de Mediu, prin care un localnic reclama faptul că o familie din Bolintin Deal – angajați ai primăriei – au fost surprinși folosind reteaua de canalizare a comunei, lucrarea fiind finalizată, dar sistemul fiind nefuncțional întrucăt nu a fost pus în funcțiune”, a declarat primarul Emilian Bănică.
Acesta mai spune că nu a avut cunoștință despre fapta angajaților, pe care o condamnă, și a ținut să sublinieze că “angajații Primăriei nu au beneficii” asa cum în mod eronat s-a scris în știrea respectivă.
“E regretabil că s-a ajuns aici. De la unele animozități între vecini să se arunce cu noroi în activitatea primarului. Consider că e mai putin relevant faptul că primarul e liberal sau reprezentant al altui partid. Pentru mine, faptele sunt mai importante decât vorbele! Iar Bolintin Deal a cunoscut o dezvoltare continuă, de la an la an!
Nu am tolerat niciodată vreo activitate nelegală. Urmarea sesizării primite, cei doi angajați vor fi sancționați. În plus, Garda de mediu a venit la fața locului pe 30 iunie și a întocmit o notă de constatare în acest sens. Recomandarea noastră a fost ca aceștia să respecte măsurile dispuse în acest sens”.

Măsuri dispuse de Garda de Mediu

Garda de Mediu Giurgiu s-a deplasat la fața locului împreună cu viceprimarul comunei, pentru verificarea sesizărilor înregistrate, constatând că proprietarii reclamați de vecin au încercat să golească în canalizarea menajeră conținutul fosei existente în gospodărie, cu ajutorul unui furtun, lucru recunoscut de familia reclamată, însă rețeaua nu a permis fiind canalizare prin vacuum.
Prin urmare, s-a interzis evacuarea apelor uzate în rețeaua de canalizare până la punerea ei în funcțiune, iar evacuarea apelor menajere se va realiza prin vidanjare cu un operator economic autorizat, lucru care s-a întâmplat pe 1 iulie.
Verificări în teren au facut și reprezentanți ai constructorului care nu au constatat vreo distrugere sau avarie, urmare celor sesizate.

În scurt timp, rețeaua de canalizare va deveni operațională

Ne-a declarat primarul Emilian Bănică, subliniind, în acest sens, că branșamentele gospodăriilor la rețeaua de canalizare vor incepe in doua saptamani si se vor realiza în mod gratuit. Există, până la acest moment 57 de cereri. Investiția, în valoare de 9 milioane de euro, include pe langă rețeaua de conducte o stație de epurare, două stații de vacuum și două stații de pompare. Așadar, la fel de important precum sistemul de apă este și sistemul de canalizare. Oamenii, în general, înțeleg importanța implementării unor astfel de sisteme care reprezintă primii pași către modernizarea oricărei comunități.

Emilian Bănică speră ca încercările de denigrare a activității Primarului comunei Bolintin Deal să înceteze. Potrivit acestuia, calitatea vieții reprezintă cel mai important principiu care definește o localitate europeana. Iar un mod de viață decent, necesar dezvoltării durabile a unei localitati precum Bolintin Deal, include accesul la rețelele publice de apă și canalizare. În plus, spunea primarul Bănică Emilian, este important să înțelegem cu toții care este rolul instituțiilor statului, dar și faptul că acestea funcționează după reguli și norme clare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

3 comentarii

Mihai 10 iulie 2020 at 15:25

Nimeni nu a denigrat și acuzat . practic a fost vorba despre o sesizare absolut normala , iar daca s-ar fi luat măsurile necesare fara a se mai ajunge și la alte instituții ale statului totul ar fi rămas local . Ca și rezolvate a unei probleme legate de mediu și de sănătatea locuitorilor domnul primar a răspuns cetățenilor ce au reclamat ,,in fata Consiliului Local ,,stiti câți localnici s-au racordat singuri la rețeaua de canal in x parte a Bolintinului sau câți vecini am in zona locuinței ce își scot fosa în propria gradina ?! Așteptați că de săptămână viitoare vor începe racordările la canalizare ( respectiv săptămână 6- 10 iulie 2020).Așa că asta nu înseamnă o rezolvare a unei astfel de probleme. Și cei care au specificat că au anumite beneficii au fost chiar cei prinși în fapt deversând fosa într-o rețea de canal nefuncțională in contextul ,, vecinii sunt invidioși că lucrăm la primărie ,,
Nimeni nu vrea sa denigreze pe nimeni . Singurele persoane denigrate , ba chiar jignite au fost persoanele ce au sesizat problema respectivă , și anume chiar de domnul Viceprimar , ce a intervenit în timp ce localnicii își prezentau problema avută domnului primar și totodată facandui pe acei localnici ,, nesimțiți,,. Lipsa totala de respect la adresa cetățenilor .
În contextul aproprierii alegerilor locale , știrile ajung sa fie deformate și folosite in diverse scopuri . Fara a se ține cont de adevăratele probleme ale comunității.Cum ar fi găsirea de soluții și luarea me măsuri cu privire la deversarea neautorizată a fosei , preturi mai decente la racordarea rețelei de apă ( aprox 2000 lei in prezent ) . Mai pe scurt , atunci când se merge pe principiul ,, o comună mica de la tara ,, și ,,lasă că merge și așa,,, este normal să apară cetățeni ce sesizează adevărate probleme , dar primăria să nu facă nimic .Pentru că este vorba doar de un număr mic de persoane deranjate de acele lucruri anormale, ceilalti închizând ochii, gură , sa nu deranje cumva bunul mers al lucrurilor …..spre buna starea comunității .. Trist dar se pare că așa funcționează Romania 2020 .

Răspunde
Stela 11 iulie 2020 at 15:27

Buna ziua am citit cu placere ce lucruri bine facute exista in comuna noastra …se fac denunturi da dar trebuie sa fie si sanctionati altfel le mai urmeaza exemplul si altii… î-mi pare rau ca spun dar si eu am vecini care folosesc apa publica pentru propria gradina chiar daca se spun ca Nu functioneaza …va doresc o zi buna ..!

Răspunde
zamfir 15 august 2020 at 12:38

vreau sa le multumesc deosebit angajaților de la primăria bolintin deal pentru ca m au ajutat cu tot ce sa putut si au fost amabili !

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!