Eveniment

Boris Nemţov a fost ucis la ordinul conducerii politice a ţării

Russian opposition politician Boris NemtCel mai aprig opozant al Kremlinului condus de Putin, Aleksei Navalnâi, este convins că Boris Nemtsov – respectiv primul dintre cei mai virulenţi critici ai regimului de la Moscova – a fost ucis de către serviciile secrete ruse la ordinul conducerii politice a ţării.

”Singura întrebare care se pune este cum a fost formulat acest ordin: Trebuie să-l ucideţi pe Nemţov! sau Trebuie să desfăşuraţi o acţiune de mare răsunet!”, a comentat Navalnâi.

Acesta a adăugat că nu are rost să fie repetate tot soiul de prostii de tipul Boris a fost ucis de atmosfera de ură creată. ”Despre ce atmosferă de ură vorbim? Avem atmosferă de ură din 2007, iar în ultimele luni am asistat la organizarea grupărilor proguvernamentale extremiste-teroriste care declară deschis că au drept scop lupta cu opoziţia, acolo unde poliţia nu poate…”

Politicianul liberal Boris Yefimovich Nemtsov, născut pe 9 octombrie 1959, a fost una din figurile exponenţiale în introducerea capitalismului în Rusia postsovietică. Cu o carieră prodigioasă sub preşedinţia lui Boris Eltsin, Nemtsov a fost ucis vineri, 27 februarie, pe un pod din apropierea Pieţii Roşii din Moscova. Acesta a fost împuşcat de patru ori în spate. În momentul asasinării, Nemtsov lucra la un raport ce demonstra asocierea armatei ruse cu rebelii din estul Ucrainei.

Alexei Navalnâi, de profesie avocat, este un critic constant al lui Vladimir Putin şi al regimului său începând cu anul 2009, de atunci, acesta organizând numeroase demonstraţii anti Putin. The Wall Street Journal îl descrie ca fiind ”omul de care Putin se teme cel mai mult”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!