La zi

Campionul modestiei şi al bunului simţ

Papa Francisc continuă să uimească prin gesturile sale simple, umile, fireşti pentru un cetăţean oarecare, nu şi pentru o personalitate de o asemenea anvergură. Suveranul Pontif l-a sunat personal pe proprietarul unui chioşc de ziare din capitala Argentinei la care fusese abonat pentru a-i spune că renunţă la abonamentele pe care le avea.

Nota bene, fostul cardinal Bergoglio cumpăra în fiecare dimineaţă publicaţiile Clarin şi La Nacion. Proprietarul gheretei, un amic pe nume Daniel, a crezut iniţial că este vorba de o glumă proastă şi când a auzit ”Hola Daniel, sunt cardinalul Jorje”, a replicat: ”Mariano, dacă eşti tu, te rog să termini cu aceste glume…” ”Nu, nu, nu glumesc, sunt Jorje Bergoglio şi te sun de la Roma.”

Papa Francisc i-a mulţumit lui Daniel pentru serviciile din ultimii ani, a spus că renunţă la abonament, i-a urat multă sănătate şi i-a transmis toate cele bune familiei. Când a fost întrebat, printre lacrimile emoţiei, când se va întoarce la Buenos Aires, sfântul părinte i-a transmis lui Daniel că deocamdată lucrurile sunt complicate, dar gândurile şi rugăciunile sale sunt îndreptate către toţi argentinienii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!