Actualitate La zi

COMUNICAT – Precizări ale Președintelui Consiliului Județean Giurgiu

Sâmbată, conducerea PSD Giurgiu a hotărât excluderea a doi consilieri județeni, considerați ”vinovați” de colaborare cu PNL, dat fiind faptulcă un proiect de hotărâre din ultima ședința a CJG a fost aprobat cu un număr de voturi mai mare decât cel al consilierilor formațiunii liberale.
Dincolo de absurdul acuzației, dat fiind că, perfect previzibil, parteneriatul politic între cele două formațiuni politice este ca și parafat, proiectul respectiv propunea prelungirea cu aproximativ 5 km a unui drum județean, DJ 507, până în zona în care sunt localizate cele 300 ha, singurul teren de dimensiuni mari situat în domeniul public al județului.
Pentru această prelungire a fost solicitată o suprafață de teren, sub forma unui drum de exploatare aparținând comunei Gostinu, pentru efectuarea transferului fiind obținută o hotărâre a Consiliului Local Gostinu, hotărâre aprobata cu unanimitate de voturi. Logic, situația ar fi trebuit să se repete si la Consiliul Județean Giurgiu, dacă ținem cont de interesul public incontestabil al demersului.
Consiliul Județean Giurgiu intenționează să dezvolte două centrale fotovoltaice pe terenul respectiv, una în asociere cu Sun Garden, pe 138 de ha, alta prin concesionarea suprafeței rămase disponibile. Pentru ambele investiții, care vor genera multe locuri de muncă și venituri consistente la bugetul județului, modernizarea drumului de acces a reprezentat o condiție imperativă, proiectul fiind propus spre finanțare pe Programul Național ”Anghel Saligny”.
Acest lucru a fost înțeles perfect de toți consilierii, care au votat proiectul de hotărâre, ca primă etapă a modernizării drumului respectiv, dar ridică serioase semne de întrebare cu privire la disponibilitatea reală a conducerii PSD Giurgiu de a contribui, în vreun fel, la dezvoltarea județului Giurgiu, luând în calcul colaborarea prestabilită la nivel național sau, măcar, promisiunile făcute giurgiuvenilor în toate campaniile electorale.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!