Sport

Petty Parrish, Marcus Melvin, Brian Burrell şi Chris Ware, cei patru baschetbalişti americani de la CSS Giurgiu, au intrat în grevă

Situaţie explozivă la CSS Giurgiu. Una dintre cele mai apreciate formaţii din campionat, riscă să rămână fără jucători după ce n-au mai văzut niciun ban de la începutul acestui an. Primul semnal de alarmă a fost tras marţi de cei patru jucători americani care au refuzat să se prezinte la antrenament.

În aceeaşi situaţie sunt şi ceilalţi jucători şi reprezentanţi ai clubului, însă aceştia au ales deocamdată să continue. Alin Guţă, managerul sportiv al echipei, afirmă că sportivii americani sunt îndreptăţiţi să îşi ceară drepturile salariale în condiţiile în care nu au familiile aproape aşa cum se întâmplă cu sportivii români.

Consiliul Judeţean Giurgiu, instituţia care în ultimii ani a sprijinit cel mai mult formaţia de baschet, poate decide soarta clubului în această lună. Aprobarea bugetului şi redirecţionarea unor sume de bani către CSS Giurgiu ar reprezenta o adevărată gură de oxigen.

În lipsa baschetbaliştilor americani, antrenorul Chris Terrell de-abia a reuşit să încropească un joc de antrenament. Alături de doi sportivi de la echipa de juniori, pe parchet au intrat şi managerul sportiv Alin Guţă şi ofiţerul de presă Dan Dobre.

CSS Giurgiu mai are de disputat trei jocuri din sezonul regulat, după care va intra în focul play-out-ului pentru menţinerea în prima ligă.

Următorul joc al giurgiuvenilor va avea loc vineri, 22 martie, pe teren propriu, cu BC Miercurea Ciuc. Rămâne de văzut dacă sportivii americani vor fi convinşi să evolueze în acest meci.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!