Social

În evidenţele oficiale ale autorităţilor sunt doar 152 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate

Problema copiilor lăsaţi acasă de părinţi ce pleacă la muncă în străinătate este în atenţia autorităţilor de la Protecţia Copilului Giurgiu. Potrivit datelor oficiale, în judeţul Giurgiu sunt 152 de copii aflaţi în această situaţie, majoritatea fiind lăsaţi în grija bunicilor şi a rudelor.

Viaţa de zi cu zi tot mai grea şi lipsa locurilor din muncă din ţară determină tot mai mulţi giurgiuveni să-şi încerce norocul în străinătate. Atunci când sunt părinţi, însă, ar trebui să ştie că au nişte obligaţii clare în cazul în care decid să plece la muncă în străinătate.

Potrivit statisticilor oficiale, în judeţul Giurgiu sunt înregistraţi, în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 152 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi din ţară. În 32 de cazuri, este vorba despre ambii părinţi plecaţi, 80 de copii au un singur părinte plecat în străinătate iar 40 de copii provin din familii monoparentale. Cea mai mare parte a copiilor aflaţi în această situaţie au fost lăsaţi în grija bunicilor sau a altor rude, fără ca părinţii să ceară oficial institutirea unei măsuri de protecţie specială.

Conform aceloraşi statisitici, Comisia pentru Protecţia Copilului sau, după caz, instanţa judecătoarescă, au dispus instituirea unei măsuri de protecţie specială, 22 de copii aflându-se în plasament la asistenţi maternali, alţi 22 fiind instituţionalizaţi în case de tip familial.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!