Actualitate

Campusul şcolar de la Hotarele, o certitudine

liceu hot

Spre finalul anului 2014 s-a semnat contractul de finanţare a unei lucrări de mare anvergură: liceul „Udrişte Năsturel” din comuna Hotarele va avea un campus şcolar modern, realizat cu fonduri nerambursabile. Valoarea  investiţiei, finanţată prin programul Regio, este de peste 13 milioane lei. Durata de implementare este de 13 luni, de la data semnării contractului de finanţare

În cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, Primăria comunei Hotarele a obţinut finanţare nerambursabilă europeană pentru „Construcţie campus şcolar şi lucrări de estindere a Liceului Udrişte Năsturel”, fiind semnat deja contractul de finanţare la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Campusul şcolar va avea dormitoare pentru elevii care nu sunt din localitate, garsoniere pentru profesori, sală de sport, dar şi două ateliere distincte.

Vestea că liceul din localitate va fi modernizat reprezintă un motiv real de bucurie pentru autorităţile locale din Hotarele, care acordă o atenţie aparte îmbunătăţirii infrastructurii educaţionale.

Potrivit primarului Silvian Manea „prin intermediul acestui proiect de mare anvergură şi necesitate, Primăria comunei Hotarele îşi propune să îmbunătăţească calitatea actului educaţional şi să crească accesul la educaţie în învăţământul preuniversitar prin înfiinţarea unui campus şcolar aferent nucleului de învăţământ tehnic şi profesional.
De asemenea, prin realizarea acestui proiect, se vor asigura condiţii optime de desfăşurare a actului didactic pentru elevi, cu respectarea principiului egalităţii de şanse pentru toate grupurile defavorizate şi prevenirii marginalizării acestora”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!