Politic

Care sunt motivele ce au dus la un scor atât de mic pentru ACL la Giurgiu?

stefan

În conferința de presă de vineri, 7 noiembrie, reprezentanții ACL Giurgiu au dat câteva explicații privind scorul obținut la alegerile din 2 noiembrie. Astfel, după ce a declarat că scorul obținut de ACL la Giurgiu a fost mult sub așteptări și că își însușește acest scor, co-președintele Gheorghe Ștefan a precizat că există două motive ce au dus la acestă situație.

”Primul motiv este că ordonanța ”traseiștilor” și-a făcut pe deplin efectul în județul Giurgiu. Și nu doar în privința primarilor și aleșilor locali, ci și în ceea ce privește organizațiile noastre locale. Asta pentru că în mai toate localitățile județului, șefii de organizații erau primari, care, odată plecați la PSD, au plecat cu tot cu organizațiile noastre. O singură excepție am avut în județ, la Joița, unde, deși primarul a trecut la PSD, organizația a rămas PNL și asta s-a văzut în rezultatele obținute duminică acolo.

De aceea, după 16 noiembrie, când ACL va intra, cu siguranță, într-un amplu proces de reconstrucție, de la zero, de la nivelul organizațiilor din fiecare localitate, vom avea grijă ca șefii de organizații să nu mai fie, în niciun caz, primari.

Cel de-al doilea motiv al scorului obținut de ACL la Giurgiu este turismul electoral, pe listele suplimentare votând circa 20.000 de alegători, ceea ce înseamnă un procent foarte mare de ”turiști” și ”studenți” în județ și, mai ales, în localitățile din sud, localități, în mare parte, izolate.

În aceste condiții, ACL lucrează acum la monitorizarea și centralizarea acestor liste suplimentare, urmând să verificăm toate numele și CNP-urile de pe aceste liste, mai ales că și în municipiul Giurgiu apar mulți alegători ce au votat pe liste suplimentare”, a declarat co-președintinele ACL Giurgiu, Gheorghe Ștefan.

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!