Actualitate

Cel mai mare parc fotovoltaic din ţară, inaugurat în judeţul Giurgiu

fotovoltaic-1Metodele alternative de producere a energiei electrice câştigă tot mai mult teren şi la noi în ţară. Pe această hartă apare începând de vineri şi judeţul Giurgiu, în localitatea Buşani, satul Uieşti, fiind inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 42 de hectare, este format din 87.000 de panouri solare, are o putere instalată de 18,5 megawaţi iar energia rezultată intră în sistemul naţional. Investiţia se ridică la 30 de milioane de euro

Parcul fotovoltaic a fost realizat de TINMAR IND, o societate privată care are ca principal obiect de activitate comercializarea de energie electrică. Lucrările au început la finele anului trecut fiind folosită tehnologie germană şi chineză, alături de specialişti din aceste ţări regăsindu-se şi români, italieni şi maghiari.

Energia produsă este integrată în sistemul naţional, aceasta fiind echivalentă cu alimentarea a 20.000 de gospodării.

Este cea mai importantă investiţie care are loc în comuna Bucşani, anual intrând în vistieria primăriei aproximativ 150.000 de lei bani care vor fi investiţi în şcoli şi drumuri.

La inaugurarea parcului fotovoltaic a fost invitat să participe şi Dumitru Beianu, acesta fiind recunoscut drept o persoană care sprijină astfel de iniţiative.

Primarul comunei Bucşani, Radu Pătrăşescu, susţine că va încerca să atragă şi alţi investitori în localitate pentru crearea de noi locuri de muncă, având sprijinul consilierului economic al Ambasadorul Chinei în România prezent şi el vineri la inaugurarea parcului fotovoltaic.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!