La zi

Ipoteza inspectorilor de muncă în cazul copilului strivit de o combină. Minorul lucra la negru

adunatiUn baiat de 13 ani a murit intr-un accident cumplit la o ferma agricola din judetul Giurgiu. Copilul a fost strivit de o combina.

Fratele lui de 34 de ani il avea in grija, dupa ce acum o luna l-a adus chiar el de la Vaslui.

Ce facea, insa, mezinul la ferma, nimeni nu poate spune sigur deocamdata. In vreme ce fratele mai mare le-a declarat politistilor ca victima se afla la el in vizita, inspectorii de munca banuiesc ca, de fapt, cel mic muncea cu ziua.

Accidentul s-a petrecut in jurul pranzului, pe proprietatea din Adunatii Copaceni. Aici se afla si baiatul de 13 ani, impreuna cu fratele mai mare, cand la un moment dat copilul ar fi incercat sa faca o miscare care i-a fost mortala.

Copilul s-a apropiat de un utilaj agricol aflat in functiune si, lasat nesupravegheat de fratele acestuia, o parte mecanica aflata in miscare i-a prins hainele.
In cateva secunde, baiatul si-a pierdut viata.

Politistii chemati la fata locului au stat de vorba cu fratele victimei, iar acesta le-ar fi spus ca baiatul ar fi incercat de fapt sa treaca pe sub utilaj si nu a mai fost timp sa intervina cineva.

Insa ce cauta minorul acolo, se intreaba acum anchetatorii? Venise din Vaslui in vizita, sustine fratele acestuia.

Insa inspectorii de munca care cerceteaza si ei cazul au alta varianta, dupa ce au descoperit ca fratele victimei lucra la negru la ferma cu pricina.

“Din declaratii verbale a reiesit ca nu aveau forme legale de angajare. Verificam si ipoteza ca minorul lucra acolo, el se afla la ferma de aproape o luna de zile“, au precizat inspectorii.

Daca era sau nu supravegheat minorul, daca accidentul s-a petrecut in prezenta fratelui sau sau daca trebuia respectat un perimetru de siguranta atunci cand aceste utilaje agricole erau pornite, la toate aceste intrebari vor raspunde anchetatorii.

Iar in final se va decide cine raspunde pentru moartea baiatului. Si patronul fermei ar putea primi sanctiuni, dupa ce inspectorii de munca vor termina de verficat toate actele.

Sursa: stirileprotv.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!