Actualitate

Cele 15 bombe cu ceas lăsate României de către PDL

Premierul Victor Ponta a prezentat o listă cu cele 15 probleme grave cu care guvernul a fost nevoit să se confrunte în ultimele 5 luni. 15 veritabile ”bombe cu ceas pe care guvernarea PDL le-a lăsat României”, după cum a declarat Ponta. Liderul social-democrat a precizat că a preluat de la guvernele Boc şi Ungureanu, următoarele ”bombe cu ceas”.

1.Corupţia din ANAF. Este binecunoscut sistemul de corupţie şi evaziune fiscală de aici, un sistem caracteristic crimei organizate, totul sub patronajul Blejnar&PDL.

2.Poşta Română. Peste 100 milioane pagubă, fapte de corupţie coordonate de la Ploieşti de către preşedinta PDL Prahova.

3.Hidroelectrica şi Oltchim. 1,2 miliarde prejudiciu produs la Hidroelectrica de către Videanu şi ”băieţii deştepţi” din propriul anturaj. 700 milioane pierderi în cazul Oltchim.

4.Blocaje la programele operaţionale. Proiecte europene blocate pentru grave deficienţe înregistrate la auditurile naţionale şi europene în 2010 şi 2011.

5.Taxa de clawback. Adoptată de Guvernul Boc prin două ordonanţe succesive care se contraziceau între ele, făceau practic imposibilă încasarea acestei taxe, care s-a transformat într-un deficit de 700 milioane de lei, conform evaluării secretarului de stat Arafat.

 

6.Subvenţiile la agricultură. Erau prevăzute să scadă de la 32 de euro la numai 12 euro. Victor Ponta a declarat că acestea în nici un caz nu vor scădea. Dimpotrivă, din luna noiembrie, pentru prima dată, guvernul va fi capabil să ofere avansul la aceste subvenţii agricultorilor români.

7.Subfinanţarea cronică şi calculată a Armatei Române. Premierul Ponta susţine că nici măcar jumătate din ceea ce România s-a angajat la momentul aderării în NATO – ca parte din PIB – nu a fost alocat cheltuielilor militare.

 

8.Disponibilizările şi blocajele din cadrul Poliţiei. S-au făcut disponibilizări de către Traian Igaş, concomitent cu blocarea tuturor posturilor pentru absolvenţi. Victor Ponta a declarat că a deblocat deja 500 de posturi din administraşia locală.

9.CNAS. La Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit premierului, se înregistrează fapte de corupţie, neasigurarea banilor pentru plata salariilor etc.

10.Negocierea preţului la gaze. Cea mai grea lovitură pe care guvernul Boc a lăsat-o oraşelor ţării este eliminarea subvenţiilor la energie, susţine premierul Ponta.

11.Datoriile SRTV. PDL a lăsat Televiziunea Română cu peste 100 milioane euro datorii.

12.Indemnizaţia pentru mame. Actualul guvern încearcă să o restituie prin votul parlamentului, alături de banii pentru asistenţii persoanelor cu handicap.

13.Taxa Auto. Au fost încasate peste 400 de milioane lei de către Guvernul PDL, bani care, în baza unei hotărâri judecătoreşti, trebuie restituiţi românilor.

 

14.Lipsa fondurilor pentru aplicarea codurilor juridice. S-au rostit vorbe goale în cadrul unor promisiuni de aplicare a codurilor juridice, de vreme ce nu s-a alocat nici un ban pentru implementarea acestora.

15.Educaţia. Neasigurarea bugetului de funcţionare până la sfârşitul anului, crearea faimoasei clase zero doar pentru a deturna bani publici de către firme, încercarea fostului guvern PDL de a despărţi facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!