Sport

Cele mai selecte sferturi de finală din istoria UEFA Champions League

tragere-sortiÎn istoria de peste două decenii a UEFA Champions League, de la succesul aşadar al francezilor de la Olympique Marseille (1-0 cu AC Milan la Munchen, în finala din mai 1993) nu s-a mai întâmplat ca în sferturile de finală să avem de-a face cu patru întâlniri între 8 câştigătoare de grupe preliminare.
Se ştia, într-adevăr, încă din tur, că 7 favorite vor trece la pas de optimi. Bayern câştigase net pe Emirates, Barca pe terenul lui City, Real, PSG şi Dortmund se distraseră la Gelserchrichen,  Leverkusen şi Sankt Petersburg, Atletico bifase şi ea un succes pe San Siro iar Chelsea se întorcea pe Stamford Bridge cu un 1-1 obţinut la Istanbul. Surprizele nu se puteau strecura pe aici, oricât de vastă ar fi fost imaginaţia dependenţilor de thriller fotbalistic. Rămăsese de urmărit doar dacă United, cu un sezon intern mizerabil, reuşea să întoarcă acel nefast 0-2 de la Pireu. Ei bine, Van Persie şi-a adus aminte că este unul dintre cei mai mari atacanţi în viaţă şi a bifat al şaselea hattrick din carieră. Şi astfel am ajuns ca vineri, 21 martie, să fim martorii unor trageri la sorţi ce se pot substitui oricând unor finale.
Aşadar, pe 1 şi 2 aprilie – turul, respectiv pe 7 şi 8 ale aceleiaşi luni – returul, ne vom bucura de următoarele întâlniri:
1. FC Barcelona – Atletico Madrid
2. Manchester United – Bayern Munchen
3. PSG – Chelsea Londra
4. Real Madrid – Borussia Dortmund
Este de semnalat că în istoria competiţiei, aici implicând şi formatul vechi (Cupa Campionailor Europeni), trofeul a fost acordat de 58 de ori. În sferturile de finală prezentate mai sus avem 6 câştigătoare ce însumează 23 de victorii finale: 9 Real Madrid, 5 Bayern Munchen, 4 Barcelona, 3 Manchester United, câte una Borussia Dortmund şi Chelsea.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!