Social

Cine va fi expert în management educaţional şi cine nu?

Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional este o nouă unealtă a partidului de guvernământ folosită pentru a promova proprii oameni? Întrebarea a fost ridicată vineri, 9 martie, în cadrul conferinţei de presă a PNL Giurgiu de către profesorul Adrian Constantinescu, liderul liberalilor de la Frăteşti.

Constantinescu a subliniat faptul că, după constituirea Corpului Experţilor în Managementul Educaţional, niciun doritor nu mai poate ajunge director de şcoală dacă nu va face parte din această nouă structură. Liberalul a specificat că, în baza unui ordin al Ministerului Educaţiei, înscrierile trebuiau făcute, on line, până pe 5 martie, însă nu ar fi ştiut acest aspect toţi directorii de şcoli din Giurgiu.

„Foarte puţini s-au înscris pentru că nu au ştiut. La nivelul judeţului Giurgiu, până pe 5 erau înscrise doar 81 de persoane, când şcolile sunt mult mai multe, iar în anumite unităţi de învăţămân au fost făcute mai multe înscrieri odată”, a spus liberalul.

Pe de altă parte, Constantinescu a atras atenţia şi asupra modului de selecţie a celor mai buni dintre cei mai buni directori. El a specificat faptul că portofoliul, pe lângă toate actele doveditoare experienţei în domeniu, trebuie să cuprindă şi un alt document care să ateste că un candidat are deja 60 de credite în management educaţional.

„Marea problemă a multor directori actuali este că nu au nici măcar definitivatul, neavând când să acumuleze aceste credite. Este bine să promovăm tinerii, dar tinereţea nu înlocuieşte şi formarea, poţi ajunge director, dar după ce parcurgi anumite etape”, a specificat Constantinescu.

Liberalul a mai declarat că, dacă în alte judeţe, dosarele vor fi trimise direct la Ministerul Educaţiei, la Giurgiu acestea vor fi analizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!