Actualitate

Circa 1.200 de pensionari giurgiuveni se împrumută lunar la CAR

Zeci de pensionari se adună zilnic în curtea Casei de Ajutor Reciproc a pensionarilor din Giurgiu pentru a ridica un împrumut. Încă din luna mai, numărul celor care vin să solicite bani cu împrumut este foarte ridicat, dovadă clară a faptului că pensionarii o duc din ce în ce mai greu, dar şi familiile lor, pentru care încercă să facă rost de bani.Numai în luna august, CAR Giurgiu a oferit împrumuturi de 2,3 miliarde lei vechi unui număr de circa 1.200 de pensionari. Preşedintele Emil Cîinaru ne-a spus că situaţia este una grea, şi asta pentru că încasările realizate în aceeaşi lună sunt de doar 1,9 miliarde. “Speram ca în septembrie, numărul solicitărilor să scadă, dar se pare că nu va fi aşa,. Pensionarii iau împrumuturi nu doar pentru nevoile personale dar şi pentru a-şi ajuta copiii sau nepoţii.”, a mai precizat domnul Cîinaru.

Întrebaţi pentru ce solicită bani cu împrumut, oamenii ne-au răspuns că pentru lemne, aprovizionarea cu murături, pentru medicamente sau pentru cheltuielile copiilor.

În prezent, CAR Giurgiu numără în jur de 14.000 de membri, cei mai mulţi, circa 11.000, provenind din municipiu. Aceştia cotizează lunar cu un anumit procent din pensie, iar dacă timp de trei luni, nu îşi achită obligaţia către CAR, le sunt opriţi banii prin Casa de Pensii, ne-a mai spus Emil Cîinaru.

Suma maximă pe care membrii o pot împrumuta, cu o dobândă de 8%, este de 5.000 de lei, dar cei mai mulţi solicitanţi cer 3.000 de lei. Suma împrumutată poate fi returnată în cel mult doi ani.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!