Actualitate

Cofinanţare de la Consiliul Judeţean pentru branşamente pe orizontală

Giurgiuvenii care vor să efectueze branşamente pe orizontală pentru a „adera” astfel la sistemul centralizat de încălzire, primesc sprijin de la Consiliul Judeţean. Autorităţile pot cofinanţa investiţia cu până la jumătate din suma necesară. Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a anunţat recent, că instituţia pe care o conduce va obţine venituri suplimentare în urma plăţii pe care o va face Global Internaţional pentru pachetul de acţiuni al CET Giurgiu. Fondurile suplimentare vin din dobânzile şi penalităţile încasate după ce Global a cerut o prelungire a termenului de virare a banilor.„ Aceste sume suplimentare nu pot să finanţeze decât lucrări absolut necesare sistemului de încălzire. Voi propune Consiliului Judeţean să aprobe alocarea a 5 miliarde de lei vechi pentru a cofinanţa la rândul nostru realizarea acestor lucrări, la asociaţiile care demonstrează că au locatari dispuşi să facă această investiţie şi nu au sumele necesare”, a spus Beianu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, în baza unor calcule făcute de specialiştii de la SCUT, pentru realizarea acestor reţele, în cazul unei singure scări de bloc cu patru etaje, costurile se ridică la maximum 90 de milioane lei vechi.

„Consiliul Judeţean va fi dispus să cofinanţeze, cu această sumă deocamdată, sperăm să o putem majora până la 50% din costurile investiţiei, luând în calcul veniturile locatarilor şi, eventual, în mod special, alte argumente care să ne asigure pe noi că respectiva cofinanţare nu se pierde, şi foloseşte într-adevăr comunităţii”, a mai spus Beianu.

Edilul a precizat că până în prezent, maximum 15% dintre scările de bloc din municipiul Giurgiu au efectuat astfel de lucrări.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!