La zi

Comerţ ilegal cu haine şi încălţăminte în Piaţa Centrală

Sute de perechi de încălţăminte şi haine fără documente de provenienţă au fost confiscate de jandarmi săptămâna trecută în timpul unei misiuni desfăşurate în Piaţa Centrală. Piaţa Centrală încă reprezintă locul în care unii comercianţi încearcă să fenteze legea şi să introducă la vânzare bunuri pentru care nu deţin documente de provenienţă şi pe care le procură ilicit, de multe ori, din afara ţării, sau din centrele comerciale en-gross din Capitală.

În scopul depistării acestora, jandarmii giurgiuveni au desfăşurat zilele trecute o astfel acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilegal din Piaţa Centrală, în colaborare cu comisarii protecţiei consumatorlui. Pe timpul misiunii au fost depistaţi doi bărbaţi care comercializau diferite articole vestimentare şi încălţăminte pe care erau inscripţionate însemnele unor mărci renumite. Oamenii legii au cerut actele de la control dar şi certificatul de autenticitate a mărcilor pentru bunurile oferite spre vânzare.

Cei doi bărbaţi, de 51 şi respectiv 40 de ani, nu au putut prezenta documentele cerute, astfel încât jandarmii au confiscat marfa, în vederea continuării cercetărilor. Cele 131 de perechi de încălţăminte sport şi cele 58 de treninguri şi geci se află temporar în camera de corpuri delicte a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, urmând a fi predate Parchetului, procurorul de caz fiind cel are va stabili ce se va întâmpla cu ele, dacă vor fi distruse sau valorifiate în magazinele de bunuri confiscate. Bărbaţii implicaţi în acest caz sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!