Actualitate ORDINE PUBLICA Social

Comisar de politie Nicu Florian Răboj este noul şef al ITPF Giurgiu

„Sunt ofiţer în cadrul MAI din anul 1994.  Mi-am început cariera la IPJ Giurgiu, apoi, din 1997 am lucrat şi coordonat activitatea la Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Giurgiu şi la Zona Liberă din municipiu, iar din 22 august 2017 am fost împuternicit prin ordin al ministrului de interne să îndeplinesc temporar, pentru o perioadă de şase luni de zile, atribuţiile de inspector şef ” , a declarat în cadrul unei conferinte de presă comisar de politie Nicu Florian Răboj, împuternicit inspector şef al ITPF Giurgiu.
A continuat apoi cu prezentarea planurilor de viitor. „Ca şi obiective ale mele şi ale conducerii ITPF Giurgiu sunt acelea de a continua proiectele şi programele începute anterior de colegii mei.  Vrem să combatem într-un mod eficient, profesional, migraţia ilegală cât şi o mai bună fluidizare a tranzitului mijloacelor şi persoanelor prin punctele de frontieră.
Vreau să am o bună comunicare cu presa, cu societatea civilă, în plus avem ca obiectiv siguranţa cetăţenilor din zona noastră de responsabilitate. De aceea le-am cerut subordonaţilor să demonstreze că sunt un exemplu în societate şi, nu în ultimul rând, îmi doresc să nu existe acte de corupţie în rândul poliţiştilor de frontieră, motiv pentru care vom lua măsuri de prevenire a acestor acte şi mai ales pentru înlăturarea cauzelor ce generează astfel de fapte”, a mai declarat împuternicitul în funcţia de inspector şef al ITPF Giurgiu, Nicu Florian Răboj.
Referitor la activitate, vorbitorul a subliniat că,  din analiza traficului de persoane în cadrul tuturor punctelor de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu a reieşit faptul că, în acest sezon estival, au tranzitat frontiera aproximativ două milioane de persoane, în creştere cu 77 la sută faţă de faţă de 1, 2 milioane de persoane care au tranzitat punctele de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu în sezonul estival din anul 2016.  În ceea ce priveşte migraţia ilegală, noul şef al ITPF Giurgiu spune că s-a constatat o creştere a fenomenului migraţional, datorită conjuncturii internaţionale, cu aproximativ 20 de procente în primele opt luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!