Economic La zi

Comuna Prundu, exemplu de bune practici în accesarea proiectelor PNDR

DSCN3100[1]Județul Giurgiu găzduiește, în această săptămână, o vizită exemplificativă la proiecte de succes finanțate de Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) în 2013.

Delegați din mai multe județe ale țării sunt prezenți, în aceste zile, la Giurgiu, unde au vizitat și continuă să viziteze localități în care au fost implementate, cu succes, proiecte finanțate prin PNDR.
Miercuri, oaspeții, însoțiti de reprezentanți ai PNDR și de directorul OJPDRP Giurgiu, Marius Ciocoiu, au vizitat mai multe investiții realizate prin PNDR la Prundu, o comună ce a lăsat, efectiv ”cu gura căscată” vizitatorii.
Și asta nu numai pentru imaginea de ansamblu a comunei -care, de departe, poate ”da clasă” multor orașe mari, cu pretenții-, ci și pentru proiectele de real succes derulate și finalizate aici.
O fermă de porci, unde dejecțiile se valorifică într-o centrală ce produce energie electrică și termică (o fermă ultra modernă, care, nici măcar privită de aproape, nu aduce nici pe departe a ceea ce românii sunt obișnuiți să asocieze cu termenul de ”fermă de porci”), un ateler de producție confecții, dar și proiecte realizate de administrația locală în comună, toate prin PNDR, au fost ”țintele” vizitei de la Prundu, o vizită care, pentru oaspeții din alte județe, a fost un adevărat model de bune practici.
Multe întrebări și răspunsuri sincere, despre derularea proiectelor, dar și despre greutățile întâmpinate, multe curiozități ale oaspeților și multe, foarte multe aprecieri față de ceea ce s-a realizat la Prundu – aceasta a fost, pe scurt, derularea vizitei programate miercuri în comuna menţionată.
Vizita în județul Giurgiu continuă, joi, la Mihăilești și Călugăreni și, vineri, la Joița și Florești Stoenești.
C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!