Actualitate

Concluzii în Consiliul Judeţean: „PDL, din nou împotriva judeţului Giurgiu!”

Probabil cel mai aşteptat proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Giurgiu din acest an a trecut vineri, 24 februarie, de plenul unei şedinţe extraordinare. Cu o motivaţie cel puţin puerilă, cei de la PDL au dat un vot negativ în ceea ce priveşte echilibrarea bugetelor primăriilor din judeţul nostru.

 „În anul 2008, ultimul an al Guvernului Tăriceanu, am avut de repartizat la acest proiect 400 de miliarde lei vechi. În vizibilă descreştere, anul trecut am avut de repartizat 210 miliarde de lei vechi, iar anul acesta avem de repartizat 140 de miliarde. Bine că se termină mandatul, că nu ştiu ce ne mai rezerva Guvernul dacă am mai fi avut o asemenea ocazie, după alura graficului”, a spus în plen, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Edilul a precizat că sumele de echilibrare a bugetelor locale au fost alocate, în primul rând, în funcţie de contribuţia autorităţilor publice locale la cel mai mare proiect al judeţului, acela referitor la depozitul ecologic. Pe de altă parte, consilierii PNL şi cei ai PSD i-au criticat pe colegii lor de la PDL pentru că au lipsit la şedinţa trecută, când a fost votat bugetul propriu.

„Stimaţi colegi, în momentul în care v-aţi dorit să deveniţi consilieri judeţeni v-aţi asumat nişte responsabilităţi, nu puteţi avea numai drepturi!”, le-a transmis celor de la PD, consilierul PNL, Ion Gaghii.

„Ce se intenţionează, să nu mai aibă lumea căldură? Domnilor, s-o spunem clar, PDL-ul este împotriva acestui judeţ! Anul trecut, conducerea acestui partid a promis fel de fel de fonduri, nu s-a ţinut de cuvânt, banii fiind alocaţi numai acoliţilor lor”, a spus în plen şi liberalul George Csender.

Aşa cum era de aşteptat, a fost luată în discuţie şi atacarea în contencios administrativ de către prefect a bugetului propriu al Consiliului Judeţean.

„Sunteţi conştienţi că nu daţi medicamente oamenilor, aţi ajuns să le tăiaţi şi ultimul bănuţ de pâine. Sunteţi conştienţi că lăsaţi muritori de foame 2.000 de oameni?”, a zis consilierul PSD Aurelia Dobre, adresându-se celor de la PDL.

Revenind la proiectul privind echilibrarea bugetelor, portocaliii au votat împotrivă. Întrebaţi care este motivaţia, cei de la PDL au spus că are legătură cu faptul că cel care era desemnat să participe la şedinţa comisiei unde era dezbătut proiectul de buget nu a putut veni şi că nu s-a acceptat înlocuirea cu un alt democrat-liberal. Evident, expresia „Dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi” se potriveşte de minune.

În replică, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Gavrilă, le-a transmis celor din PDL că au votat practic împotriva primarilor dumnealor şi, firesc, împotriva tuturor locuitorilor acestui judeţ.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!