Actualitate

Conducerea Teatrului “Tudor Vianu” va intenta un proces actorilor Dan Tudor şi Monica Davidescu, cerând daune în valoare de 130.000 de lei

Situaţie explozivă în lumea culturală giurgiuveană. Doi dintre vechii colaboratori ai Teatrului Tudor Vianu, regizorul şi actorul Dan Tudor respectiv artista Monica Davidescu sunt acuzaţi de furt şi lipsă de profesionalism.

Directorul Teatrului Tudor Vianu, Mircea M. Ionescu, a susţinut miercuri după-amiază o conferinţă de presă în care a afirmat că cei doi au jucat în Germania piesa Cum să scapi de sentimente, fără a avea acceptul teatrului.

Drepturile pentru punerea în scenă a piesei aparţin Teatrului Tudor Vianu pentru următorii trei ani, perioadă în care nu mai poate fi jucată sub forma respectivă decât cu aprobarea scrisă a instituţiei de cultură giurgiuvene.

Cei doi artişti ar fi semnat un act care stipulează clar acest lucru, încălcând practic regulile. În plus, piesa jucată în patru oraşe germane ar fi fost prezentată ca aparţinând teatrului Naţional din Bucureşti fără ca directorul Ion Caramitru să aibă habar despre acest lucru.

Mai mult, regizorul Dan Tudor a refuzat să solicite în scris acordul pentru punerea în scenă a piesei şi implicit să plătească suma de 500 de lei însă nu s-a sfiit să-i ofere lui Mircea M. Ionescu suma de 100 de euro pentru a păstra tăcerea.

Tot în cadrul conferinţei de presă, Mircea M. Ionescu a declarat că până vineri va contacta un avocat care să iniţieze procesul, despăgubirile cerute urmând să se cifreze la 130.000 de lei.

Deşi s-a încercat contactarea lui Dan Tudor şi a Monicăi Davidescu, nu s-a putut obţine un punct de vedere până la realizarea materialului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!