Actualitate

Consiliul Judeţean implementează un proiect de 6 milioane de euro

Echipamente şi tehnică de intervenţie modernă, un laborator epidemiologic de ultimă generaţie şi elaborarea unei infrastructuri de alertare modernă în situaţii de urgenţă. Acestea sunt principalele rezultate ce urmează a fi obţinute în cadrul unui proiect transfrontalier de 6 milioane de euro.

Cele două echipe ale proiectului “Întărirea capacităţii operaţionale pentru răspuns în situaţii de urgenţă în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse” s-au întâlnit marţi şi miercuri, 25, respectiv 26 ianuarie, la Giurgiu, în cadrul unei conferinţe.

La această întâlnire de lucru a proiectului implementat de către Consiliul Judeţean Giurgiu şi Direcţia Districtuală Ruse a Ministerului de Interne au participat reprezentanţi ai ambelor părţi cât şi ai ISU Giurgiu, principalul beneficiar.

Valoarea totală este de 6 milioane de euro, dintre care circa 54.000 de euro vor fi asigurate de Consiliul Judeţean. La conferinţa de luni au luat parte şi preşedintele CJ Dumitru Beianu, vicepreşedintele Tudorel Țone, prefectul Robert Cristoi, subprefectul districtului Ruse, Ivan Grigorov, specialişti şi angajaţi ai diferitelor instituţii publice  române şi bulgare. Gazda de marți, 25 ianuarie, a fost managerul de proiect al părţii române, Miruna Dudău, director adjunct în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Aceasta a prezentat invitaţii şi a făcut o scurtă prezentare a proiectului, care sunt scopurile, obiectivele şi grupurile ţintă. “Prin acest proiect se urmăreşte creşterea eficienţei răspunsurului în caz de urgenţă  pentru autorităţile implicate din această zonă, modernizarea dispozitivelor de intervenţie precum şi întărirea capacităţii de prognoză şi management pentru a interveni rapid în situaţii de risc epidemiologic. Beneficiarii sunt toţi cetăţenii din regiunea Giurgiu-Ruse şi unităţile de pompieri care vor  fi dotate cu echipamente moderne pentruintervenţiile de urgenţă. ”, a spus Miruna Dudău.

Înaintea parcurgerii agendei de lucru de marţi, preşedintele Dumitru Beianu a vorbit despre importanţa acestui proiect. “Este un proiect extrem de complex, unicat în România şi vom încerca să îl transpunem în realitate, iar principalul rezultat va fi achiziţionarea unui laborator epidemiologic complet”, a declarat Dumitru Beianu.

Prezent la întâlnire, prefectul judeţului, Robert Cristoi, a urat succes echipelor de proiect iar inspectorul şef al ISU Giurgiu, colonelul Ion Şefănică, a vorbit despre echipamentele şi laboratorul epidemiologic modern de care va beneficia inspectoratul pe care îl conduce

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!