Actualitate

Preşedintele şi fostul şef al Senatului, posibili secretari generali ai NATO

Numele lui Traian Băsescu, dar şi al lui Mircea Geoană sunt vehiculate în fruntea NATO. Da, nu este o glumă, Băsescu şi Geoană sunt doi dintre posibilii candidaţi la înalta funcţie de secretar general al pactului nord atlantic. Traian Băsescu, se anunţă pe site-ul dcnews.ro, ar urma să devină secretar general al NATO din aprilie 2014.

Mandatul actualului secretar general, Anders Fogh Rasmussen, se termină în august 2014, iar nominalizarea succesorului se anunţă de regulă cu trei- patru luni înainte. Potrivit sursei citate, Băsescu ar fi susţinut de SUA. În acest fel s-ar explica şi pactul de coabitare cu Victor Ponta, Băsescu dorind să demonstreze occidentului că este un bun mediator.

Într-un context asemănător, Damon Mac Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Atlantic (grupul american strategic de promovare a politicilor NATO) a publicat pe contul personal de twitter o poză în care apare alături de Mircea Geoană pe care îl caracterizează drept un ”candidat credibil pentru funcţia de secretar general al NATO”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!