Social

Copiii desenează o lume minunată

Au fost pentru câteva ore în locul celor care decid soarta Giurgiului, nu s-au certat însă, ci au desenat, au zâmbit şi au creionat astfel o lume mai bună. Zeci de copii instituţionalizaţi din judeţ au participat miercuri, 1 iunie, la o acţiune aparte organizată de Consiliul Judeţean.38 de micuţi şi tineri, aflaţi în casele de tip familial din Giurgiu, au participat la un concurs de desene ce s-a desfăşurat la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.

Micuţii au fost împărţiţi pe mai multe grupe, având teme de desen diferite. Ei au trebuit să lase pe hârtie propria lor viziune despre un anotimp, despre copilărie  sau despre joacă.

Juriul a fost alcătuit din conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi cea a Consiliului Judeţean. A fost, fără îndoială, o atmosferă de sărbătoare.

„Este o iniţiativă minunată a Consiliului Judeţean, o altă iniţiativă frumoasă pentru copiii noştri din centre. În ceea ce ne priveşte pe noi, adulţii, activitatea ne-a făcut să ne simţim iarăşi copii, iar pentru ei a însemnat că se pot considera deja oameni mari”, ne-a spus Teodora Avram, director DGASPC Giurgiu.

„Toţi vor fi câştigători, aşa cum, de fapt, toţi copiii din lumea asta merită să fie câştigători. Să sperăm că micuţii s-au simţit foarte bine, că s-au bucurat şi sperăm să meargă pe un drum drept în viaţă”, a afirmat şi Miruna Dudău, director al Direcţiei de Cooperare Interregională din cadrul CJ Giurgiu.

Pe de altă parte, de remarcat a fost faptul că sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a fost în ziua respectivă încărcată de culoare, de zâmbete şi de voie bună. Acest aspect a fost remarcat şi de administratorul judeţului Giurgiu, Ionel Muscalu.

„Această sală de consiliu în care de foarte multe ori, aţi văzut, izbucnesc adevărate pasiuni politice, astăzi este extrem de colorată şi extrem de inocentă, arată spectaculos. Iar în ceea ce priveşte microfoanele, unde de obicei se spun cuvinte grele şi, firesc, cuvinte cu greutate pentru judeţul nostru, acum fiecare s-a transformat într-o morişcă de energie pozitivă”, a spus Muscalu.

Toţi prichindeii au luat locul I la concursul de desene şi au primit diplome şi premii din partea Consiliului Judeţean.

„Ar trebui să le urăm în fiecare zi copiilor să fie măcar puţin fericiţi, măcar în parte mulţumiţi de ceea ce li se oferă şi, mai mult decât atât, să fie încrezători că odată şi-odată vor ajunge într-o familie adevărată, sau că măcar vor ajunge să simtă că această copilărie în casele protejate din Giurgiu reprezintă pentru ei, prin eforturile Direcţiei pentru Protecţia Copilului, o familie adoptivă, pentru că, din păcate, ei nu au avut altă soluţie”, a spus şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

Tot miercurea trecută, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, toţi cei  aproximativ 400 de copii aflaţi în plasament în structurile rezidenţiale din subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi la asistenţii maternali au primit  din partea Consiliului Judeţean Giurgiu cadouri constând în dulciuri.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!