Social

Picturi şi mesaje de Ziua Internaţională Anti-Fumat

Şcoala „Academician Marin Voiculescu” a fost marţi seară, pe 31 mai, gazda unei activităţi organizate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Giurgiu. Au venit la eveniment elevi ai mai multor unităţi de învăţământ şi chiar tineri de la Şcoala de Muzică „Victor Karpis”, care au dat o notă de culoare activităţii.Şeful Centrului Antidrog de la Giurgiu, subcomisarul Alexandru Ţepurică, a făcut un bilanţ al activităţii sale din ultima perioadă. El a vorbit despre cele mai recente activităţi desfăşurate cu diverse ocazii sau în cadrul mai multor proiecte, precum „Mesajul meu antidrog”, dar a reamintit şi de succesul obţinut de instituţia pe care o reprezintă, alături de municipalitate, în ceea ce priveşte închiderea „magazinelor de vise” din oraş.

Ţepurică a atras însă atenţia asupra faptului că tot mai multe persoane se adresează Centrului Antidrog, iar principala problemă este reprezentată de lipsa de personal. „Sper ca în scurt timp, măcar unul dintre cele patru posturi ale Centrului să fie ocupate. O consiliere antidrog nu poate fi făcută doar de un ofiţer, este nevoie de un medic, de un psiholog pentru consilierea unui tânăr şi nu numai. În ultima perioadă, au fost foarte multe probleme. Vin la Centru foarte multe persoane, oameni disperaţi, care vin la mine ca la un panaceu”, a spus Alexandru Ţepurică.

După prezentarea bilanţului, două tinere de la „Ion Maiorescu” au pregătit pentru colegii lor un colaj cu imagini şi mesaje anti-tutun. Este vorba despre un film ce surprinde efectele fumatului asupra fizicului şi psihicului uman.

A fost prezent la activitatea de marţea trecută şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, instituţia fiind partenera CPECA în desfăşurarea evenimentelor organizate la Giurgiu cu ocazia Zilei Internaţionale Anti-Fumat.

„Vă spun cu toată sinceritate, ca unor prieteni apropiaţi, că nu există pe lumea asta oameni care să fi avut de câştigat dacă s-au apucat de fumat, sau dacă au continuat să fumeze. Când veţi trece de această vârstă atât de frumoasă, când veţi face, eventual, o trecere în revistă a evenimentelor pe care le-aţi parcurs, vă veţi felicita singuri că nu aţi fumat şi că aţi avut forţa de a vă convinge măcar persoana cea mai apropiată, că acest viciu este dăunător şi că nu creează decât probleme”, le-a spus Beianu liceenilor.

Pe de altă parte, cele mai bune desene realizate de tinerii giurgiuveni, şi expuse în holul principal al Şcolii numărul 8, au fost premiate în seara respectivă.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!