La zi

Creştinaţi în capela penitenciarului

Îşi vor aminti cu credinţă ziua de astăzi, vineri, 9 noiembrie, când au primit Sfânta Taină a Botezului şi au intrat în rândurile creştin ortodocşilor după mai mulţi ani de pribegie spirituală.

Gheorghe şi Eduard, doi bărbaţi închişi în Penitenciarul de maximă siguranţă Giurgiu, au fost botezaţi de un sobor de preoţi, primind numele sfinţilor Mihail şi Gavril.

Mica dar primitoarea capelă a penitenciarului din Giurgiu nu a mai găzduit până acum un astfel de moment. Din spusele părintelui capelan Teodor Bălaşa, duhovnicul deţinuţilor, cei doi şi-au exprimat mai de mult dorinţa de a deveni creştini.

Eduard, 26 de ani, nu a fost botezat până la aceasta vârstă şi a avut o copilărie tristă, fiind crescut la o casă de copii. Gheorghe, 48 de ani, este cel care a făcut într-adevăr pasul spre schimbare, alegând să se convertească la creştinism şi să renunţe la Alah şi la religia musulmană.

Slujba a durat mai bine de o oră şi a urmat toţi paşii specifici. La final, preoţii le-au urat bun-venit în lumea creştină celor doi, prin cuvinte alese şi înţelepte pilde, primind binecuvântarea lui Dumnezeu dar şi icoane şi cruciuliţe pentru a purta permanent însemnele creştine.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!