Cultură

Critica de peste ocean, impresionată de prestaţia maestrului Victor Rebengiuc

LANSARE - VICTOR REBENGIUC - OMUL SI ACTORUL

Lungmetrajul de debut al tânărului cineast Tudor Cristian Jurgiu, ”Câinele japonez”, a generat critici foarte favorabile în Statele Unite, acest film cu Victor Rebengiuc în prim plan fiind propunerea României la premiile Oscar.

Hollywood Reporter, într-o prezentare succintă a peliculei, precizează că ”filmul spune povestea unui bătrân care şi-a pierdut soţia şi întreaga avere în urma inundaţiilor. Tragedia prin care a trecut determină întoarcerea din străinătate a fiului său împreună cu soţia, fiul lor şi un căţel jucărie.”

Jurnaliştii americani amintesc de succesul înregistrat de ”Câinele japonez” la Festivalul de la Vilnius, unde a luat marele premiu, şi unde, pe lângă regizorul Tudor Cristian Jurgiu, pe bună dreptate a fost apreciată în special prestaţia absolut excepţională a maestrului Victor Rebengiuc.

Propunerile pentru Oscar se fac până pe 1 octombrie, anul curent, iar nominalizările sunt anunţate la jumătatea lui ianuarie, 2015.    

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Mohamad 2 iunie 2015 at 6:50

Din pacate pe Pina o suisnte si Andreea Balan (printre altii). Fiecare cu fanii lui banuiesc, va fi un public foarte colorat, cred. Filmul merita din plin, indiferent cine il sau nu-l suisnte.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!