Social

Cui îi mai pasă de domeniul public din Giurgiu?

judec

Sunt mai bine de patru ani de când două familii de pe intrarea Apusului se judecă pentru o porţiune de teren de care singura interesată ar trebui să fie, de fapt, Primăria.

Una din familiile implicate în această odisee a cumpărat, la un moment dat, un teren în suprafaţă de 200 de metri pătraţi, un teren pe care, conform actelor, se afla şi o clădire. Problema este că, între timp, cumpăratorul s-a extins, adică şi-a mutat gardul pe domeniul public. Iar asta a însemnat că o parte din conducta de apă potabilă a ajuns acum în curtea sa.

Evident, asta i-a nemulţimit pe vecini, care au pornit un adevărat război în justiţie. Oamenii s-au înarmat cu numeroase documente, documente în care apar multe semne de întrebare legate de Primărie. Şi asta pentru că, pe lângă faptul că că nu are nicio reacţie faţă de extinderea respectivului pe domeniul public, Primăria emite o serie de acte care se bat cap în cap.

Spre exemplu, dacă în 2009, în scriptele Direcţiei de Impozite şi Taxe apărea la adresa respectivă un teren şi o clădire, din 1976, care, conform scriptelor, era demolată şi nu se mai plătea niciun impozit, trei ani mai târziu, aceelaşi teren, plus o construcţie din 1970, apar ca existând, fizic, conform altor registre ale acelaiaşi Primării.

Paradoxal, în niciun din procesele derulate până acum, Primăria nu a apărut în instanţă, cu toate că este vorba despre un teren pe domeniul public, iar extinderea familiei respective a blocat, practic, strada. Povestea este mult mai încâlcită şi mai încurcată, iar oamenii sunt decişi să meargă până la capăt şi să îşi caute dreptatea.

Interesant este faptul că, dacă de aproape cinci ani, nimeni din Primărie nu a ridicat vreun deget măcar pentru a vedea concret, la faţa locului, care este situaţia, acum câteva zile – şi, culmea, într-o zi de duminică – pe intrarea Apusului  au apărut nişte „domniţe” de la Primărie, pline de zel, mai ales duminica, lucru ce i-a nedumerit pe cei care acum îşi caută dreptatea. Mai ales că oamenii fuseseră în audienţe la primar, acesta – conform spuselor lor – le dăduse dreptate şi, mai mult decât atât, chiar le promisese că până la 31 august situaţia se va rezolva şi se va intra în legalitate. E adevărat, edilul nu le-a spus şi anul în care se va întâmpla asta, însă, poate că inspecţia inedită a angajaţilor Primăriei de duminică anunţă ceva schimbări.

Până una, alta, însă, oamenii de aici sunt decişi să meargă mai departe cu procesele şi spun că nu se lasă până nu se va face drepate. Mai mult, se gândesc acum serios să dea în judecată şi Primăria şi spun că, dacă vor câştiga, vor dona toţi banii unor case de copii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!