Economic

Cui pe cui se scoate: e nevoie de încă o criză financiară

Economia mondială are nevoie de încă o criză financiară. De data asta e nevoie de una la fel de masivă, dar care să implice distrugerea băncilor mari, care au încă probleme ce nu s-au atenuat în timp.

Este părerea celebrului economist Nouriel Roubini, care crede că băncile care erau considerate prea mari pentru a se prăbuşi înainte de criza financiară au devenit instituţii cu probleme şi mai mari şi reprezintă în momentul de faţă o problemă infinit mai spinoasă.

Roubini este, aşadar, convins că unica soluţie este aceea de a distruge băncile care sunt considerate prea mari pentru a se prăbuşi. Nu există nici o altă alternativă. Deşi o decizie delicată, Roubini a declarat că se aştepta  ca cineva să fi luat deja această hotărâre ”după ce ne-am confruntat cu cea mai acută criză din ultimele generaţii. Problema e că politicul nu ne duce încă într-acolo, spre o nouă criză financiară.” – a clamat Nouriel Roubini.

Ian Bremmer, preşedintele grupului Eurasia şi un analist proeminent, este de asemenea de părere că deciziile politice din prezent nu încurajează măsuri care să conducă la distrugerea băncilor mari.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!