La zi

Cuprul din România, exploatat încă la nivelul secolului trecut

cupru_Modernizarea exploatării de la Cuprumin reprezintă o prioritate pentru Varujan Vosganian, iar ministrul Economiei nu a încercat să ascundă asta vreodată. Printre demersurile în acest sens din ultima perioadă, este de semnalat că, după ce termenul pentru depunerea ofertelor de licitaţie a expirat pe 19 iulie, o singură companie, Trafigura, şi-a depus dosarul.

Documentaţia acesteia a fost însă incompletă, potrivit raportului experţilor. Alte două firme interesate de Cuprumin, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor.

Printre cerinţele impuse de Ministerul Economiei companiilor care vor să cumpere o parte din producţia de la Cuprumin, se numără obligativitatea privind prezentarea unei scrisori de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, a unei scrisori de bonitate pentru 40 de milioane de euro şi oferirea unui preţ minim de 6900 dolari tona de cupru.

Una peste alta, Varujan Vosganian a anunţat că va prelungi termenul de depunere a ofertelor până la 1 septembrie, anul curent. Decizia de prelungire a fost luată după consultări cu premierul Victor Ponta.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!