Actualitate La zi ORDINE PUBLICA Social

Curs de formare: prevenirea si combaterea violenței în familie

Polițiștii giurgiuveni au participat la cursul de formare pe tema cauzelor și metodelor violenței în familie organizat în colaborare cu Asociația E-Romnja.
Vineri, 4 mai a.c., polițiștii giurgiuveni au participat la cursul de formare pe tema cauzelor și metodelor de prevenire a violenței în familie organizat  în colaborare cu Asociația E-Romnja, activitate inclusa in caleendarul actiunilor comune. La curs au participat 25 de polițiști, marea majoritate din cadrul structurilor de poliție rurală și de proximitate.
Cursul a avut obiective complexe, plecând de la lămurirea aspectelor legislative referitoare la violenta domestica și terminând cu analizarea cauzelor care favorizează comportamentul violent, care nu sunt putine.
În urma activităților desfășurate s-a concluzionat că, în abordarea acestei probleme, este crucială calitatea intervenției polițistului pentru scoaterea victimei din relația violentă și, în final, capacitarea acesteia în vederea luării unor decizii adecvate în legătură cu securitatea și viitorul ei.
De  la inceputul anului 2018, polițiștii giurgiuveni au acordat o atenție deosebită violenței în familie, în cadrul dosarelor penale instrumentate luându-se mai multe măsuri de reținere și arest preventiv împotriva autorilor.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!