Actualitate Politic

Dan Vlaicu (PNL) : Impozitarea multinaţionalelor, un act de dreptate!

14875313_1129013070486160_1535824601_n„În perioada campaniilor electorale, unele partide fac risipă de ptropuneri populiste!” A declarat candidatul PNL Giurgiu pentru Senatul României, Dan Vlaicu, referindu-se la iniţiativa PSD de a elimina o serie de taxe, măsură care nu este luată în serios nici măcar de alegători.

În schimb, spunea Dan Vlaicu, PNL propune o altfel de politică, una corectă şi realistă. „PNL propune o măsură realistă şi corectă – impozitarea multinaţionalelor – prin care impozitele trebuie să fie plătite acolo unde sunt generate profiturile, adică în România. Iar ca rezultat, statul român va putea obţine din impozitul pe profit de până la patru ori mai multe venituri la bugetul de stat. Este vorba şi despre eliminarea unei nedreptăţi pentru că noi considerăm că trebuie să fie pe picior de egalitate capitalul autohton cu cel străin.Această iniţiativă este în perfectă consonanţă cu practicile europene, preluând de fapt o Directivă europeană care trebuie aplicată până în 2019”,  a declarat Dan Vlaicu.

Se ştie că, până acum, multe companii apelau la tot felul de artificii, de genul împrumutului la firmele mamă din afara ţării, iar la final de an returnau împrumuturile fără a mai rămâne nimic de achitat la bugetul naţional.

M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!