Social

Daruri de la Episcopia Giurgiului pentru bătrânii de la Mironeşti

Cei  47 de bătrâni  găzduiţi în Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Mironeşti,  centru aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au primit vineri, 23 noiembrie 2012, vizita consilierului social al Episcopiei Giurgiului, preot Popa Edmond Nicolae. Au fost prezenţi şi preoţi din Protoieria Hereşti, precum şi elevi din cadrul Seminarului Teologic Teoctist Patriarhul din Giurgiu. Evenimentul  a fost  organizat cu binecuvântarea PS dr.Ambrozie, Episcopul Giurgiului şi a fost prilejuit de Anul Omagial al Tainei  Sfântului Maslu şi   al îngrijirii bolnavilor.  La  slujba pentru sănătate sufletească  şi trupească, slujbă oficiată chiar în Centrul Mironeşti, au participat atât persoanele vârstnice asistate  cât şi personalul centrului. Cu toţii au fost miruiţi, bătrânii bucurându-se şi de darurile oferite de Episcopia Giurgiului,  constând  în  dulciuri, iconiţe şi cărticele de rugăciuni.La  rândul  lor,  aceştia le-au dăruit oaspeţilor obiecte decorative sculptate în piatră de unul din beneficiarii centrului. Pentru persoanele vârstnice beneficiare ale serviciilor sociale în Centrul Mironesti, ziua  de vineri, 23 noiembrie 2012, a fost una emoţionantă, care îi va ajuta să dobândească linişte sufletească.

            Şi  bătrânii nedeplasabili, care nu au putut participa la slujbă,  s-au  bucurat de vizita oaspeţilor. Aceştia  au fost la căpătâiul lor şi au stat de vorbă cu fiecare în parte, încercând să le aline astfel suferinţele.

            Nu este  pentru prima dată când persoanele vârstnice asistate în centrul de la Mironeşti primesc vizita reprezentanţilor Episcopiei Giurgiului. Între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiului, Episcopia Giurgiului şi Seminarul Teologic din Giurgiu a fost încheiat, anul trecut, un protocol de colaborare care are drept scop sprijinirea persoanelor vârstnice prin acordarea de  asistenţă moral- religioasă şi organizarea de activităţi  social-filantropice precum şi dezvoltarea altruismului şi spiritului civic  în rândul elevilor Seminarului Teologic.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Sol 2 iunie 2015 at 14:45

Eu as zice ca se vede de timpuriu ALUATUL TATALUI LUI CODRIN, acela de SCRIITOR ! dar si faputl, ca Codrin il vede mereu pe tatal lui la masa de scris, si faputl, ca tatal sau iubeste cartile, toate acestea il fac si pe copilul lui DANION VASILE sa ii calce pe urme tatalui.Si cinste unui astfel de baietel daca va avea si el un drum asemanator cu al tatalui sau, SE VA INMULTI BISERICA NOASTRA CU INCA UN APOLOGET SI MISIONAR, si bucurie se va face in cer DE fiecare a suta oaie care se va intorce prin famia Danionilor la cele nouzeci si noua de oi mantuite (de scrierile si predcile altora care au fost si ei misonari si indrumatori ca acesti Danioni ) !Sa-L rugam pe DOMNUL sa ii binecuvinteze familia fratelui Danion si pe acest pui de scriitor si poet CODRIN, si sa inmulteasca si intareasaca numarul celor care le pasa de Biserica si Tara si CREDINTA LOR. AMIN!DOAMNE AJUTA! SLAVIT SA FIE DOMNUL!

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!