Actualitate Eveniment La zi Politic

De ce este nemultumit Marin Anton de consilierii judeteni, dar si municipali ai PNL Giurgiu?

La conferința de presă a PNL Giurgiu de vineri, 12 octombrie a.c., președintele Organizației județene Marin Anton a declarat că este nemulțumit de activitatea consilierilor județeni și municipali ai PNL.
„Să știți că activitatea consilierilor județeni, nu numai la PNL Giurgiu ci la nivel național este monitorizată lună de lună. Tot ce se întamplă: cum votează; dacă votează cu PSD și fiecare punct de pe ordinea de zi care e acolo… și spune cum s-a votat, ce a vrut PSD? A vrut lapte și miere pentru cel mai mare spital din Romania…Câți bani s-au cheltuit? Câte urgențe au fost la Giurgiu? Cât au spus ei și spun în gura mare că s-au adus bani, aparatură… În mod normal, am mai spus-o ar fi trebuit să se facă un transfer dinspre București către Giurgiu, să-și facă analizele la Giurgiu…
Deci, activitatea consilierilor județeni la nivel de PNL central este monitorizata! Ei nu fac… Eu le-am propus un mod de lucru. Eu nu sunt mulțumit de activitatea lor pentru că,  în mod normal, în parlamentul Consiliului județean ar trebui să se transpună ce se întamplă în parlamentul național. Ați văzut că PNL face politică și votează împotriva tuturor proiectelor pesediste!
Consilierii județeni trebuie să facă politică, politica PNL și când voteaza alături de PSD proiectele de hotărâre care sunt inițiate de PSD au o problemă. Deci, PUNCT!”, a declarat liderul PNL Giurgiu, Marin Anton.
Suntem de acord că aleșii ar trebui să facă politică, insă spunem noi politica oamenilor, a cetățenilor, asa cum au declarat și în perioada electorală. În fond, in exercitarea mandatului, alesul trebuie să acționeze în interesul cetățeanului. Să nu uităm că la învestire, fie că vorbim de un consilier local sau județean, știm că toți depun un juramânt: „Jur să respect Constitutia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei (oraşului, judeţului). Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
Suntem de acord că rolul unui partid de Opoziție este acela de a veghea și de a trage de mănecă puterea în cazul derapajelor fiinscă agenda cetățeanului trebuie să primeze. Însă, buna functionare a unei societăți democratice necesită ca la nivel politic, deopotrivă majoritatea guvernamentală și minoritatea opozantă, să coopereze în slujba interesului public. Iar acest lucru se poate întâmpla doar în condițiile în care există și funcționează instrumentul numit consens. O politică de tip conflictual, de „care pe care”, de „ciocu’ mic… ” este contraproductivă.
Și ne mai mirăm de ce majoritatea cetățenilor tratează politicienii ca fiind toți o apă și un pamânt și  consideră că nimeni nu se implică în rezolvarea problemelor cetățenilor?
În ce priveste activitatea consilierilor liberali, cei județeni, la Giurgiu, putem spune că, de la începutul mandatului, au depus un real efort de a analiza proiectele propuse cu maximă seriozitate și implicare. Din păcate, nefiind la putere, nu au putut impune o viziune de dezvoltare a județului așa cum și-ar dori. Ei nu pot decât să vegheze la respectarea legalității și a oportunității și să se opună cu vehemență, așa cum au făcut-o deja, atunci când constată că unele proiecte nu sunt întocmai cu interesul cetățeanului.
Mariana Mitroi
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!