Sport

Debut cu dreptul pentru Dorinel Munteanu la Astra

Fatai e de neoprit. A marcat şi contra Botoşaniului / FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro
Fatai e de neoprit. A marcat şi contra Botoşaniului / FOTO: Daniel Grecu, informatiadegiurgiu.ro

Astra Giurgiu a bifat sâmbătă prima victorie din acest an. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu s-a impus cu scorul de 2-0 (2-0 la pauză) în faţa celor de la FC Botoşani. Găman şi Fatai au marcat pentru giurgiuveni, oaspeţii evoluând aproape 70 de minute în inferioritate numerică.

Schimbarea antrenorului a produs “şocul” pe care oficialii Astrei îl aşteptau. Giurgiuvenii au reuşit să obţină prima victorie din 2015 contra unui adversar care şi-a făcut singur viaţa grea pe arena “Marin Anastasovici”.
Chiar dacă a păstrat sistemul de joc, Dorinel Munteanu a “ghicit” echipa. Titularizaţi în premieră în acest retur, Gavrilaş (înlocuitorul suspendatului Silviu Lung jr.) şi Găman au dat randament în faţa unei ofensive cu greutate (Martinus – Hadnagy – Batin).
Victorie asigurată rapid
Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru gazde. După două parade ale lui Lazar la şuturile lui Budescu (minutele 11 şi 12), Valerică Găman a reuşit să deschidă scorul reluând în plasă, de lângă Acsinte, mingea centrată din corner de “căpitanul” Astrei.
Giurgiuvenii îşi dublează avantajul în minutul 21. Enache îi fură mingea aceluiaşi Acsinte, centrează în faţa porţii, Lazar gafează impardonabil, iar Fatai nu refuză “cadoul”.

Golul marcat contra Botoşaniului a fost al treilea pentru Fatai în 2015 şi al cincilea din acest sezon. Atacantul nigerian are cu un gol mai puţin decât Budescu, însă un procentaj mai bun. Fatai a punctat de 5 ori în 9 partide, Budescu de 6 ori în 18 meciuri.

Noaptea de coşmar continuă pentru Florin Acsinte. Căpitanul celor de la FC Botoşani este eliminat în minutul 24 după un gest nesportiv. Fundaşul l-a lovit pe Enache cu cotul în tâmplă, condamnându-şi practic echipa la înfrângere.
Martinus este blocat de Gavrilaş (minutul 30), în timp ce Lazar scapă cu faţa curată la şuturile din interiorul careului ale lui William (37) şi Fatai (45)
Portarii, “eroii” actului secund
Repriza a doua începe cu o dublă ocazie la poarta lui Gavrilaş. Portarul Astrei respinge cu bărbia mingea atinsă de Ngadeu, iar Batin, marcatorul din tur, a reluat mult peste din poziţie ideală.
Până la final jocul s-a desfăşurat într-o singură direcţie, Lazar spălându-şi păcatele de la eroarea din minutul 21.
Ocaziile gazdelor au fost semnate de Fatai (53, bară), William (54, minge şutată în portar), Budescu (70, reluare spectaculoasă respinsă în corner de Lazar), Chiţu (75, şut puternic respins ca la handbal de portarul botoşănenilor) şi Seto (88, şut violent de la marginea careului respins în bară de Lazar).

7-0 este golaverajul întâlnirilor dintre Astra şi FC Botoşani la Giurgiu

ASTRA GIURGIU – FC Botoşani 2-0 (2-0)
[12’ Găman, 21’ Fatai]
ASTRA GIURGIU: Gavrilaş – Gorupec, Găman, Ben Youssef, J. Morais – Yahaya, Seto – Enache (60 Chiţu), Budescu (cpt.), William (56 Tembo) – Fatai (82 Florescu). Antrenor: Dorinel MUNTEANU
FC BOTOŞANI: Lazar – Patache, Ngadeu, Oltean, Acsinte (cpt.) – Fulop (64 Homei), Danci, Roşu (85 Bordeianu) – Martinus (62 Ivanovici), Hadnagy, Batin. Antrenor: Leontin GROZAVU
Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu;
Spectatori: 1.000;
Arbitri: Horaţiu Feşnic – Micloş Nagy, Andrei Constantinescu;
Cartonaşe galbene: William (20), Fatai (49), Enache (57), Yahaya (59) / Batin (58);
Cartonaş roşu: Acsinte (24);
Omul meciului: Kehinde Fatai (Astra Giurgiu)
În urma acestui rezultat Astra a acumulat 35 de puncte cu care ocupă momentan locul 4 în clasament.
Următorul meci al giurgiuvenilor are loc miercuri, tot pe teren propriu, contra formaţiei Steaua Bucureşti, în returul semifinalelor Cupei Ligii.
Text: Bogdan Vladu
Foto: Grecu Daniel

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!