Actualitate

DEPUTATUL LILIANA CIOBANU: "De ce votez KLAUS IOHANNIS?"

lili ciobanu 1

Pe „ultima sută de metri”, la finalul campaniei electorale, când sondajele arată răsturnări spectaculoase de situaţie în favoarea candidatului ACL, Klaus Iohannis, un deputAt giurgiuvean îşi exprimă public decizia de a vota Klaus Iohannis. Este vorba despre Liliana Ciobanu, care a emis, vineri seară, un comunicat de presă pe această temă:

De ce votez Klaus Iohannis?

Fac parte dintr-un partid politic, dar, în acelaşi timp, sunt un om liber. Iată de ce am decis să vă explic votul meu de duminică, care va merge doar spre Klaus Iohannis.

Îmi doresc o ţară curată, dezvoltată, constructivă, cu o conducere a statului de bun-simţ. Vreau o ţară civilizată, modernă, în care instituţiile statului să respecte oamenii, plătitorii de taxe şi impozite, nu să-i umilească repetat şi permanent. Îmi doresc o Românie cu viitor pentru fetiţa mea, nu vreau să o trimit în străinătate încă din liceu, aşa cum fac potentaţii politici ai zilelor noastre.

Voi vota Klaus Iohannis deoarece primul-ministru-candidat Victor Viorel Ponta nu va reuşi să îşi onoreze pleiada de promisiuni din aceste zile, aşa cum nici USL, şi mai apoi PSD, nu şi-au respectat angajamentele luate în faţa românilor din 2012 încoace. Mulţi dintre noi ştim că astăzi, după doi ani şi jumătate de guvernare a camarilei PSD, compusă din baroni locali care au jefuit judeţe şi demnitari ce au furat pădurile generaţiilor viitoare, România ocupă ultimul loc în Europa la cele mai sensibile capitole. Cel mai dureros este eşecul luptei împotriva sărăciei, deoarece cifrele reale arată că mult mai mulţi români sunt mai săraci decât acum trei ani…Întrebarea justificată este cum va reuşi o Românie condusă în totalitate de PSD, cu ajutorul nemijlocit al unei alianţe formate, în premieră naţională după 25 de ani de democraţie, din UDMR şi PRM – adică ungurii şi Vadim împreună, Doamne iartă-i, că nu ştiu cum au ajuns aici! – să iasă din recesiune? Este evident că nu va reuşi…

ingersa psd

Nu voi vota Ponta pentru că a introdus 36 de taxe şi parataxe noi, iar dacă va ajunge preşedinte este posibil să ordone guvernului său să pună şi taxă pe apa de ploaie sau pe zâmbet! Nu voi vota Ponta pentru că nu a vrut nici în ruptul capului să îngroape definitiv legea aministiei şi graţierii, nici în ultima şedinţă a Parlamentului, nici cu alte ocazii, şi este foarte posibil să o promulge imediat ce ar ajunge preşedinte. Doar Ponta continuă să se situeze în funcţia de susţinător şi protector al PSD-iştilor corupţi, parlamentari, foşti miniştri, preşedinţi de Consilii Judeţene şi lideri judeţeni ai PSD, care au dosare de delapidare de sute de milioane de euro, dar conduc judeţele după bunul lor plac, iar apariţia sa la Cotroceni ar transforma România într-un rai al corupţiei generalizate. Atunci chiar nu vor mai avea frică de nimeni! Nu voi vota Ponta pentru că doar el a demonstrat că, nu numai că nu susţine statul de drept, ba chiar i se opune din răsputeri! Nu voi vota Ponta deoarece a fost pus de Băsescu, girat de Băsescu, şi a coabitat şi încă coabitează cu Băsescu!

În cei aproape trei ani de când conduce Guvernul, doar Ponta nu a demarat nici un proiect de ţară pentru România! Doar Ponta nu ştie cum arată România reală, nu a văzut niciodată satele din Giurgiu care se zbat într-o sărăcie lucie, cu oameni disperaţi, deşi se află la o jumătate de oră de marea Capitală. Doar Ponta nu realizează cât de greu se trăieşte în ţara noastră, unde oamenii au ajuns să cerşească zilnic bani şi locuri de muncă, din acele un milion de locuri de muncă promise şi nefăcute! În timp ce doar Ponta vine cu cifre ameţitoare privind creşterea nivelului de trai al românilor, unde or fi aceia doar Ponta ştie!, însă şomajul a crescut, puterea de cumpărare a scăzut, coşul zilnic e tot mai subţire, iar medicamentele bătrânilor au devenit un lux de nepermis!

Doar Ponta îi minte cu nonşalanţă pe români! A promis că va folosi acciza de 7% la carburanţi pentru a face autostrăzi, dar de la Boc încoace nu s-a mai făcut nici un kilometru! Ce să mai vorbim de starea învăţământului românesc, de bieţii copii din clasa I, care în această toamnă au fost primii elevi din istoria României rămaşi fără abecedare pe bănci! Şi, în acest timp, doar Ponta ne minte în faţă spunându-ne că toţi copiii au laptopuri şi tablete! Ce să mai vorbim de spitalele ţării, unde nimeni nu se uită la tine dacă nu scoţi bani din buzunar! Unde nu se dau bani bolnavilor de cancer, SIDA sau diabet! Ce să mai vorbim de centrele pentru îngrijirea copiilor şi bătrânilor, unde se moare cu zile! Doar Ponta ştie de ce! Vă spun eu de ce. Pentru că doar Ponta şi guvernarea sa coruptă şi mincinoasă au dat în aceste două luni pomeni electorale cât pentru cinci ani, de parcă România ar fi o ţară populată doar de asistaţi social! 

Doar Ponta patronează hoţia şi corupţia din România! Doar Ponta s-a înconjurat de miniştri incompetenţi, de oameni incapabili să gestioneze situaţii delicate. Aşa au murit cu zile Aurelia Ion si Adrian Iovan, pentru că ţara asta nu are nici o strategie bazată pe gândire logică şi competenţe, doar miniştri şi demnitari de paie, yesmani jalnici, puşi în funcţii pe bază gradului lor de servilism şi capete plecate! Să nu mai amintim de implicarea Bisericii Ortodoxe, folosirea ei mârşavă într-o competiţie electorală fără nimic sfânt pentru candidatul-premier, cel care a folosit toate resursele umane, logistice şi financiare ale Guvernului, în loc să demisioneze din funcţie în campanie! Şi multe altele…

Astăzi e prima zi a Postului Crăciunului şi ultima zi a campaniei electorale. Duminică să mergem cu toţii, cât mai mulţi, să votăm. Ponta poate câştiga doar prin neprezentarea noastră! 
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Deputat PP-DD Giurgiu, 14 noiembrie 2014
LILIANA CIOBANU

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!