Social

Deşi avem turnătoria-n sânge, nu suntem încă pregătiţi pentru Fisc

Nu suntem încă pregătiţi ca şi spioni fiscali, dar în România s-ar sta la coadă pentru a se face denunţuri.

Aceasta e concluzia vicepreşedintelui ANAF, Mihail Constantin, cel care consideră că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu este pregătită încă pentru aplicarea sistemului în care cei care dau informaţii Fiscului despre persoane sau firme ar putea fi recompensaţi financiar.

”Aşa-zişii vecini care trebuie să informeze reprezintă o soluţie în alte ţări, acolo unde există un anume grad de civism. Cantităţile de informaţii sunt însă modice şi uneori absolut întâmplătoare, pentru că şi gradul de civilizaţie este altul. La noi, dacă se oferă un stimulent, mai întâi se va face coadă ca să se spună, iar după aceea se va face coadă ca să se încaseze stimulentul…”, a precizat Mihail Constantin.

Acesta nu a uitat să menţioneze că astăzi, sunt, totuşi, suficiente informaţii anonime care vin şi la Garda Financiară şi la ANAF şi care spun despre vecinul X, despre cel de pe stradă, în general din mediul rural. Acolo unde, peste noapte, apar fel de fel de vile frumoase, înconjurate de căsuţe cu stupi. ”În principiu, orice sesizare trebuie controlată dacă are un grad de adevăr în ea. Noi însă nu avem oameni suficienţi să controlăm nici ce este vizibil din punctul de vedere a ceea ce considerăm că este evaziune.”, a conchis, oarecum resemnat, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!