La zi

Doar două sprijine financiare acordate de la judeţ, multe solicitări în aşteptare

Sunt foarte multe cereri de acordare a sprijinelor financiare, dar în prezent sunt făcute anchete sociale, înainte ca ajutoarele să fie acordate. Aşa a declarat în şedinţa extraordinară de luni, 30 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mustăţea. Ca atare, dacă în mandatul trecut aproape că nu era şedinţă fără ca zeci de giurgiuveni cu probleme să fie ajutaţi, în întâlnirea de luni, 30 iulie, au fost acordate doar doua astfel de sprijine financiare.

 

Este deja binecunoscut faptul că sute de giurgiuveni au primit ajutor de la Consiliul Judeţean în mandatul trecut, sub conducerea lui Dumitru Beianu. Este vorba despre persoane aflate în dificultate, cu probleme medicale grave şi care au primit nu doar atenţia celor de la judeţ, dar şi bani cu care au putut continua tratamentele, ori s-au putut deplasa la unităţi medicale din România sau din străinătate. Nu este vorba neapărat despre o tradiţie ce trebuie musai respectată, ci mai degrabă despre deschiderea către cei pe care îi putem ajuta, cu puţin sau cu mai mult. De la plecarea lui Beianu de la Consiliul Judeţean, au mai fost acordate astfel de sprijine financiare doar în campania electorală, în interimatul lui Dumitru Gavrilă. Deloc surprinzător.

După alegerea noii conduceri însă, proiectele de hotărâre în acest domeniu au lipsit cu desăvârşire. Doar în şedinţa de luni, 30 iulie, au fost pe ordinea de zi două puncte ce au vizat acordarea de ajutoare financiare – unui sportiv şi unei fetiţe de 6 ani cu grave probleme de sănătate. Atât!

Preşedintele Mustăţea a ţinut însă să precizeze că sunt, într-adevăr, foarte multe cereri pentru ajutoare, dar că, în prezent, sunt făcute anchete sociale „ca să ne încadrăm în prevederile legale”, a spus Mustăţea.

Nu putem şti dacă acest răspuns este mulţumitor pentru toţi cei care aşteaptă o mână de ajutor, dacă acesta va mai ajunge la timp sau dacă va fi suficient. Un lucru este însă de menţionat: dacă în ultimii 4 ani, chiar şi în Opoziţie fiind preşedintele de atunci, au fost găsite resurse pentru întrajutorarea celor care cer pentru că au într-adevăr nevoie de sprijin, oamenii s-ar putea să nu înţeleagă de ce acum nu se mai poate. Şi pe bună dreptate!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!