Actualitate

Două săptămâni pentru indecişii/traseiştii de serviciu

dragnea gr

Forfotă mare pe scena politichiei noastre neaoşe. În ultima lună, dacă e să luăm de bune declaraţiile vicepremierului Liviu Dragne, din teritoriu au survenit foarte multe semnale cum că se profilează, dacă nu cumva s-a instaurat deja, o instabilitate netă în administraţia locală.

Primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene i-ar fi transmis liderului social democrat că apariţia atâtor alte noi partide, PMP, PLR, ruperea USL, ACL, a determinat din ce în ce mai mulţi aleşi să-şi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât cel pe listele căruia au candidat şi câştigat.

”Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene. În acest context, mă gândesc serios dacă nu cumva, în perioada imediat următoare, pentru că a început să devină o situaţie care trebuie rezolvată urgent, nu ar trebui să preluăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de graţie în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze. Să zicem, două săptămâni. În 2006, a fost o situaţie identică în care au fost 45 de zile. Ar trebui să aplicăm această măsură similară pentru a limpezi scena politică. Timp de două săptămâni, aleşii locali au dreptul să îşi aleagă partidul fără temerea că şi-ar putea pierde mandatul.”, a declarat Liviu Dragne.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!