Social

Dr. House diagnostichează din nou, infailibil…

house-3Pare incredibil, dar s-a întâmplat. Şi da, împătimiţii de seriale cu medici în prim-plan pot să se laude acum nestingheriţi. Realitatea nu a bătut filmul, dar i s-a substituit. Despre ce este vorba, în fapt?
Cei care au urmărit, de-a lungul anilor, şi altceva decât telenovele latino, cu siguranţă s-au îndrăgostit de seriale precum E.R., Chicago Hope, Grey Anatomy sau Dr. House. Ei bine, în cazul din urmă, actorul britanic Hugh Laurie, cu siguranţă, a devenit unul dintre preferaţii acestora, oricât de narcisist, arogant sau de-a dreptul nesimţit s-ar manifesta cel care joacă rolul unuia dintre cei mai mari diagnosticieni de pe planetă, doctorul Gregory House. Revenim şi mai întrebăm odată. Ce legătură este între serialul care rulează acum pe Euforia TV şi luna februarie a anului de graţie 2014?  Ei bine, o echipă medicală din Germania a rezolvat zilele trecute un caz căruia nu reuşea să-i dea de cap, Şi asta inspirându-se dintr-un caz aferent unui episod din Dr. House.
Pacientul, un bărbat în vârstă de 55 de ani, prezenta o insuficienţă cardiacă pe cât de severă, pe atât de inexplicabilă, febră de origine necunoscută, o îngrijorătoare deficienţă vizuală şi auditivă, dar şi o misterioasă inflamaţie a esofagului. Şansa acestui om a fost că unul dintre medici, fan declarat Dr. House, şi-a amintit perfect că exact aceeaşi simptomatologie o vizionase într-un episod al serialului, în care era evocat un foarte improbabil caz de intoxicaţie cu cobalt.
După un surplus de investigaţii, s-a descoperit că pacientul, cu şase luni în urmă, îşi înlocuise o proteză de la şoldul stâng cu una care avea metale în compoziţie. Analizele ulterioare de sânge şi urină au relevat faptul că pacientul fusese intoxicat cu cobalt şi crom, două metale existente în proteză.
După înlocuirea protezei, problemele cardiace ale pacientului s-au redus major. Culmea este că bărbatul de 55 de ani nu ar mai fi supravieţuit decât cel mult 24 de ore, dacă nu i se descoperea adevărata condiţie. Asta dacă e să luăm de bune declaraţiile care s-au făcut ulterior la conferinţa de presă organizată de către conducerea spitalului. Să mai spună cineva că regizorii şi scenariştii exagerează, idealizează, ficţionează excesiv…
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!