La zi

Dunărea a depăşit şi la Giurgiu cota de atenţie şi se apropie ameninţător de cea de inundaţie

Principala problemă pentru autorităţile giurgiuvene este, în această perioadă, creşterea Dunării şi a râurilor de pe raza judeţului. Deocamdată, pe sectorul Giurgiu, Dunărea nu a ajuns la cota de inubdaţie, însă autorităţile sunt în alertă, pentru că nu numai Dunărea este acum un pericol, ci şi râurile din judeţ.

Creşterea apelor Dunării este evidentă în Portul Giurgiu, dar şi în zonele apropiate, ce au legătură cu fluviul. Un exemplu este bazinul Şantierul Naval, unde apa creşte parcă văzând cu ochii.

Nici ruinele Cetăţii din Insulă nu au scăpat de apă, aşa că acum sunt inundate. Şi problemele nu vin doar dinspre Dunăre, pentru că au fost emise avertizări hidrologice şi pentru râurile interioare din judeţ. Astfel, încă din 7 aprilie este în vigoare un cod galben referitor la creșteri de debite și niveluri pe râurile din bazinul hidrografic Argeș, cu depășiri ale cotelor de apărare, pe afluenții Argeșului inferior din județul Giurgiu. În aceste condiţii, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență riverane Dunării au instituit serviciul de permanență la sediile primăriilor, acționându-se conform prevederilor Planurilor Locale de Aparare Împotriva Inundațiilor. Reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor monitorizează permanent starea tehnică a digurilor, citirea mirelor determinante și de sector. În plus, în ultimele zile, SGA Giurgiu a executat lucrări de completări ale terasamentelor pe o înălțime de 10 – 40 cm la incinta îndiguită Malu Roșu Gostinu în vedere asigurării circulației pe dig în condiții de siguranță și aducerea coronamentului la aceeași cotă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!