Actualitate Economic Politic

Economia își revine rapid, grație măsurilor bune luate de PNL

Măsurile liberale de susținere a mediului privat, a firmelor și a angajaților români, se dovedesca fi deja eficiente.
Datele economice și statisticile confirmă acest lucru

În iunie 2020, construcțiile au crescut cu 10.3% comparativ cu perioada similară din 2019. Tot până la acea dată, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 9.2% față de aceeași perooadă a anului trecut.


România a avut în 2020 cifre economice mai bune decât media Uniunii Europene
În trimestrul I, România a cunoscut o creștere economică de 2.7%, în timp ce economia europeană a scăzut cu 2.6%
În trimestrul II, economia națională a cunoscut o contracție de 10.5%, în timp ce media din UE a fost de 14.4%. Economia a scăzut în Spania cu 22%, în Franța cu 19%, în Italia cu 17,3%, în Germania cu 11,7%)
România este țara din Uniunea Europeana în care investițiile productive au crescut în Trimestrul 2 și în prima jumătate a anului.
Acest procent demonstrează că PNL s-a ținut de cuvânt atunci când a spus că guvernarea liberală se va concentra pe investiții masive în economie, în special în domeniul sănătății, infrastructurii și educației. PNL incearcă să recuperăm anii pierduți de guvernele PSD.
În primele 9 luni de guvernare am avut investiții în valoare de 30 de miliarde de lei. Aceasta este cea mai mare sumă investită în ultimii 10 ani. Dacă lucrurile merg bine, PIB-ul României ar putea crește cu un ritm mediu de anual de peste 2.5% în perioada 2020-2022.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!