Actualitate La zi Pixu' corect

Populismul ieftin al lui Marian Mina și încercarea de a manipula!

Populismul a devenit din ce în ce mai popular, în ultimul deceniu, chiar și la noi, în România. PSD-ul întruchipează cel mai bine acest curent idealist, neancorat în realitate, cu unicul scop: manipularea oamenilor.

“V-au mințit. Trebuie să plătească! E rândul vostru acum!” așa începe pe Facebook o postare de-a lui Mina. În traducere: Vă dăm pensii mai mari, alocații duble, salarii crescute, numai votați-ne! Că după aceea, vedem cum spălăm putina. Că nu e prima oară! Ca și alta dată, ei, psd-iștii, salvatorii natiei o vor da cu “greaua moștenire liberală” care nu permite pensii mai mari, alocații duble, salarii crescute. Bla..bla…

Partea interesantă este că un discurs construit pe această retorică vine de la cei care se vor a fi considerați politicieni. Sunt aceiași oameni care mereu arată cu degetul către altii, către un partid, în timp ce ei se auto înfățișează ca fiind salvarea absolută!

Să promiți și să legiferezi o creștere a pensiilor cu 40%, fără să explici de unde pot veni acei bani într-o economie îngenuncheată de pandemie, este fără tăgadă o măsură populistă. La prima vedere, sună senzațional, iar “cei care nu vor să dea bani pensionarilor cu siguranță nu au ce căuta la conducerea țării”. Cei care nu înțeleg foarte bine cum funcționează economia empatizează la maximum cu această atitudine alimentată permanent de social democrați. Dacă PSD era asa de grijuliu față de români, ar fi acordat pensii mărite și salarii indexate atunci când erau la putere. Așa că, încercarea lor de a-i convinge pe aceia care nu au votat PSD pînă acum că ei sunt singura opțiunea, e din start eșuată fiindcă cei ce nu i-au votat nu o vor face nici de acum încolo.

PNL a implementat o creștere a pensiilor, dar s-a oprit la 14%, în loc de 40%, întrucât atât permite bugetul. Social-democrații ignoră că, până la finele acestui an, cele 14 procente se vor reflecta, se pare, într-o creștere a datoriei publice a României cu 9-10 miliarde de lei.

Refuzul PNL-iștilor de a dubla alocațiile, o altă măsură PSD neancorată în realitatea economiei actuale, este, de asemenea, un exemplu de ”Noi am vrut, dar ăștia s-au opus”, unde ”ăștia” sunt liberalii. În fond, și liberalii vor să dea pensii mai mari, alocații dublate, stimulente etc, însă situația actuală a țării generată de pandemie nu permite să te hazardezi în promisiuni pe care nu le poți onora. Cineva trebuie sa fie cu picioarele pe pământ. Si cum psd-iștii sunt mai mereu în lumea imaginară și a promisiunilor, le revine liberalilor misiunea de a lua cele mai bune decizii pentru români.Comentează

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!