Social

„Este mutarea ta! Fără etnobotanice!”

Nu i-a oprit nici canicula şi nici faptul că sunt în vacanţă. Ar fi putut petrece ziua oriunde altundeva. Totuşi, zeci de tineri de la mai multe unităţi şcolare din Giurgiu au răspuns pozitiv vineri, 24 iunie, invitaţiei Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CEPCA) Giurgiu şi au luat parte la o activitate organizată în apropierea Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, marcată pe 26 iunie.Tinerii s-au strâns în faţa Teatrului „Tudor Vianu”, acolo unde au ajuns şi reprezentanţii autorităţilor judeţene şi invitaţi speciali.

„Acţiunile de prevenire a consumului de droguri, care au avut loc în ultima perioadă, au avut efect. În prezent, în judeţul Giurgiu nu mai există niciun magazin de vise”, a declarat prefectul de Giurgiu, Robert Cristoi.

La rândul său, şeful CEPCA Giurgiu, comisar de poliţie Alexandru Ţepurică, le-a mulţumit instituţiilor care s-au implicat în organizarea activităţilor cu ocazia Zilei de Luptă Împotriva Drogurilor, şi mai ales celor care au sprijinit financiar campania anti-etnobotanice „Absentul”, prima de acest gen în România.

„Acest proiect a fost posibil doar cu implicarea Consiliului Judeţean Giurgiu, mulţumesc personal domnului preşedinte Beianu şi domnilor consilieri care au înţeles importanţa acestei campanii şi care ne-au oferit cu generozitate o sumă importantă de bani. Cu aceste fonduri am realizat lucruri frumoase, a fost făcut un clip difuzat la nivel naţional, au fost făcute şi sute de materiale promoţionale”, a precizat Alexandru Ţepurică.

Invitat să ia cuvântul, preşedintele Consiliul Judeţean, Dumitru Beianu, a declarat: „Alături de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean dar şi alte instituţii cu rol efectiv în administrarea problemelor din judeţul nostru, au căzut de acord că această problemă a consumului de droguri în rândul tinerilor este una prioritară. Toţi consilierii judeţeni au fost de acord cu sprijinirea activităţilor Centrului Antidrog pentru că au înţeles importanţa acţiunilor respective, au înţeles riscul pe care acest flagel îl reprezintă pentru tânăra generaţie care, la rândul său, reprezintă viitorul nostru”.

După ce au ascultat cu atenţie mesajele oficialităţilor, tinerii giurgiuveni s-au încolonat şi au pornit apoi într-un marş, organizat în semn de protest faţă de consumul de etnobotanice.

Aşadar, vineri, 24 iunie, la nivel naţional a fost lansată oficial campania

„Absentul”, realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu.

În cadrul campaniei au fost publicate sute de materiale promoţionale, pliante, postere, au fost imprimate tricouri pe care le-au primit şi vor continua să le primească tinerii care participă la activităţile Centrului Antidrog Giurgiu.

Pe de altă parte, tot cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Drogurilor, duminică, 26 iunie, de la ora 19.00, CEPCA Giurgiu a organizat în sala mare a Teatrului „Tudor Vianu”, un spectacol cu trupa Bordeaux şi Andreea Bănică.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!