Cultură

„Găujani în trecerea anilor”- lansare de carte

În Duminica Floriilor, la Găujani a avut loc lansarea volumului „Găujani în trecerea anilor”, scris de Marin Soare, consilier local şi unul dintre locuitorii de vază ai comunei. Cartea pe care a realizat-o Marin Soare este extrem de apreciată de consătenii acestuia, dovadă fiind faptul că la eveniment au fost prezenţi zeci şi zeci de localnici. Merită menţionat faptul că volumul este rezultatul exclusiv al eforturilor autorului, inclusiv financiare, iar conţinutul, dar şi forma, sunt de excepţie. „Am muncit peste un an şi jumătate pentru această carte, dar am început să mă documentez şi să strâng date de prin 2004. M-am hotărât să o scriu deoarece am constatat că nici măcar în cele două monografii apărute despre Găujani nu sunt trecute multe informaţii de valoare pentru comuna noastră. Sunt prea multe lucruri care nu sunt suficient cunoscute, şi m-am gândit să le aduc în atenţie”, spunea Marin Soare.

La lansarea cărţii a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, care l-a asigurat pe autorul volumului că îi va sprijini eventualele demersuri creative viitoare. „Oameni ca Marin Soare merită toată aprecierea noastră, cu siguranţă şi sprijinul, iar ca preşedinte al Consiliului Judeţean îl asigur că voi acorda toată atenţia unor astfel de demersuri. Ele sunt benefice pentru orice comunitate, mai ales într-o localitate ca a dumneavoastră. Îl felicit pe dl. Soare şi îi mulţumesc pentru că mi-a dat prilejul de a mă afla la acest eveniment”, a spus Dumitru Beianu.

Despre volumul scris de Marin Soare se pot spune multe, şi, de altfel, s-au şi spus. Cert este că autorul şi-a exprimat intenţia de a-şi continua activitatea publicistică, îndemnat fiind şi de prietenii şi de foştii săi colegi care au luat cuvântul la lansarea cărţii: profesorii Carmen Gărăgău, Florian Velicu şi Ion Ghincea, viceprimarul Dumitru Marcu, Sandu Trandafir, fostul primar Florea Pietroşeneanu, Bogdan Marinescu, Nicu Muscă, Adrian Gheţa.

Şi fiindcă tot a fost zi de sărbătoare, preşedintele Consiliului Judeţean s-a gândit să facă un cadou celor prezenţi la evenimentul de duminică. Dumitru Beianu a cumpărat 50 de volume pe care le-a dăruit participanţilor la lansarea de carte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!